SUA: Corvette înghiţite de o dolină apărută în interiorul Muzeului Naţional de Corvette în Kentucky

Pământul înghite maşini în Kentucky
Pământul înghite maşini în Kentucky (Captură internet)

Nu există victime, deoarece, din fericire, în acel moment clădirea era ocupată doar de maşini. "Gaura" are un diametru de 9-12 metri.

Americanii pasionaţi de automobile de epocă sunt în doliu. O dolină s-a deschis brusc în interiorul Muzeului Naţional de Corvette în Kentucky deteriorând opt maşini rare, din fericire fără a provoca victime.

Muzeul a luat naştere în Bowling Green, în Kentucky: pentru iubitorii de maşini americane este aproape un loc de cult. Aici, de fapt, nu este doar un muzeu, dar, de asemenea, fabrica în care General Motors construieşte în SUA legendara Corvette.

Potrivit ziarului local Bowling Green Daily News care a lansat ştirea, miercuri 12 februarie, gaura ar fi de aproximativ 6 metri adâncime, cu o lăţime între 9 şi 12 metri. Din fericire dolina a apărut în jurul orei 5:38 dimineaţa când nu era nimeni în muzeu.

Printre cele opt maşini înghiţite de dolină există unele considerate adevărate bijuterii, cum ar fi: ZR-1 Spyder din 1993, la ZR-1 Blue Devil din 2009, la Black Corvette din 1962, la PPG Pace Car din 1984, dar şi la White 1 Millionth Corvette din 1992, la Ruby Red 40th Anniversary din 1993, la Mallet Hammer Z06 Corvette din 2001 şi la White 1.5 Millionth Corvette din 2009.

Dolinele, caverne care se deschid brusc, fără ca vreun semn să avertizeze că pământul, cu tot ce este pe el se va surpa, rămân unul dintre multele mistere la care oamenii de ştiinţă n-au reuşit să dea un răspuns.

Se spune că dolinele ar fi cauzate de infiltraţii mari de apă fluvială în pământ, care sapă galerii, apoi, drept urmare, pământul s-ar prăbuşi brusc. Asta nu explică cum de apar doline chiar şi sub case, sau în zone unde plouă puţin şi nici de ce unele au o formă perfect ovală sau chiar rotundă, cu pereţi drepţi, de parcă ar fi făcute printr-o tehnologie modernă.

Indiferent ce le cauzează, ploi, cutremure, infiltraţii sau "natura", dolinele surprind prin faptul că apar subit, creând, cel mai adesea, groază şi şoc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe