SUA avertizează că două companii chineze reprezintă un risc de securitate

Epoch Times România
09.10.2012

Capitol Hill - Companiile americane care au de gând să facă afaceri cu companiile chineze de telecomunicaţii Huawei şi ZTE sunt avertizate să găsească un alt furnizor. Un raport al Camerei Reprezentanţilor din SUA a declarat că aceste companii reprezintă o ameninţare pe termen lung la adresa securităţii companiei şi celei naţionale, potrivit unui raport VOA.

La o conferinţă de presă de la Capitol Hill, Preşedintele Comitetului de Informaţii al Camerei Reprezentanţilor, Mike Rogers, a spus că comitetul a început investigarea preocupărilor legate de companiile de telecomunicaţii Huawei şi ZTE cu un an în urmă, intervievând foşti angajaţi ai Huawei, experţi şi oficiali din industria de informaţii.

"Ancheta a concluzionat că riscurile asociate cu aceste companii, care furnizează echipamente şi servicii pentru infrastructura critică a SUA, subminează interesele de securitate naţională de bază ale SUA", a afirmat Rogers.

Un raport al Comitetului de Informaţii recomandă ca sistemele guvernamentale din SUA, în special sistemele deosebit de sensibile, să excludă echipamentele şi piesele componente fabricate de Huawei şi ZTE. Raportul a subliniat că infrastructura critică, totul de la reţele electrice la sisteme bancare şi financiare şi sisteme de apă, sunt foarte conectate între ele, şi a spus că există un risc ridicat ca o eroare sau o perturbare dintr-un singur sistem să aibă un efect devastator şi asupra celorlalte.

Un congresman democrat din Maryland a avertizat în legătură cu riscul sporit de spionaj cibernetic sau de atacuri cibernetice din partea celor două firme, despre care a afirmat că ar avea legături clare cu guvernul chinez. "Ştim deja că chinezii sparg agresiv reţelele naţiunii noastre, ameninţând infrastructura noastră critică şi furând secrete comerciale şi alte informaţii sensibile în valoare de milioane de dolari, de la companiile americane", a spus el.

Vicepreşedintele pentru Afaceri Externe al Huawei, William Plummer, a participat la conferinţa de presă şi a vorbit cu reporterii la final. Plummer a respins cu fermitate concluziile anchetei şi a spus că ele au fost motivate de suspiciunile politice legate de China în timpul unui an electoral din Statele Unite ale Americii.

Oficialii naţionali de securitate din SUA susţin că Huawei lucrează în strânsă colaborare cu armata chineză în mai multe proiecte de cercetare şi dezvoltare. Huawei caută să se extindă pe piaţa de telecomunicaţii din SUA, iar telefoanele mobile şi reţelele sale 4G sunt populare în toată lumea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor