Stop Mass Killing Dogs în România! Protest în faţa Palatului Parlamentului

A. D.
21.06.2015

Sâmbătă, 20 iunie, iubitorii de animale au organizat un protest în faţa Palatului Parlamentului (Parcul Izvor) din Bucureşti, despre care cele câteva zeci de persoane - venite din Bucureşti şi din alte oraşe ale României dar şi din Germania şi Marea Britanie - au afirmat că este încă un semn al revoltei cetăţenilor europeni faţă de abuzurile şi metodele barbare pe care autorităţile române le-au ales pentru a gestiona problema câinilor fără stăpân.

Zeci de cetăţeni din Germani, Belgia, UK au venit special la Bucureşti pentru a transmite mesajul lor preşedintelui Iohannis, cât şi parlamentarilor români şi spun că nu se vor reîntoarce până când autorităţile vor răspunde cerinţelor lor de a rezolva problema câinilor fără stăpân într-o manieră civilizată şi viabilă. Se consideră că sterilizarea, microciparea şi înregistrarea câinilor precum pedepsirea abandonului şi educaţia populaţiei sunt singurele soluţii viabile.

“Singurul răspuns este să se facă aşa cum am făcut şi noi în UK. Şi noi am avut probleme cu câinii fără stăpân. Prinzi câinele, sterilizezi câinele, eliberezi câinele. Un câine sterilizat nu se mai poate reproduce. Însă la fiecare câine ucis, alţi zece se nasc pe străzi sau vor fi abandonaţi. Nu va fi niciodată aşa rezolvată problema. Sterilizarea este singura soluţie” – Elaine Renton, cetăţean britanic, organizator protest.

“Solicităm autorităţilor şi preşedintelui Klaus Iohannis să oprească CRIMA împotriva câinilor fără stăpân! Este al 5-lea protest de la începutul anului în care cetăţeni străini participă pentru a atrage atenţia asupra nemulţumirii europenilor faţă de aceste metode inumane pe care autorităţile române le aleg în rezolvarea problemei câinilor fără stăpân. Sunt de-a dreptul oripilaţi de ceea ce văd pe internet sau cu ochii lor, pentru că venind în România, vizitează ecarisajele, asistă la scene de coşmar cum sunt capturaţi sau ţinuţi câinii în adăposturile primăriilor. Ne-am făcut de ruşine în Europa! Unde în ţări civilizate am văzut vreodată ororile care se întâmplă acum în România? Sunt zeci de proteste pe care străinii le fac în faţa ambasadelor române, sau pe străzile oraşelor lor. Vin şi protestează şi în România. Este înfiorător că aleşii noştri se fac că nu-i văd…” – Andra Dădău, organizator protest.

Protestul s-a desfăşurat paşnic, manifestanţii nu s-au lăsat intimidaţi pe ploaia care începuse. S-au scandat lozinci în limba engleză şi germană, toate având ca mesaj oprirea uciderii câinilor.

Reamintim că în România, exterminarea câinilor comunitari a devenit una din priorităţile majore ale autorităţilor locale. O.N.G.-urile şi activiştii pentru drepturile animalelor acuză că motivaţia edililor nu este bunăstarea oamenilor, în niciun caz a câinilor, ci interesele financiare, iar primăriile au făcut din câini o afacere cu multe zero-uri. Deşi O.N.G.-urile au propus soluţii pentru rezolvarea problemei (sterilizări gratuite etc.), edilii locali preferă să încaseze bani pentru ridicarea, "întreţinerea” câinilor de pe străzi şi uciderea lor, în condiţiile în care numeroşi câini sunt în adăposturi doar scriptic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor