Stoltenberg: Poziţia britanicilor în NATO neschimbată de referendumul pentru Brexit

Marea Britanie rămâne un aliat puternic al NATO şi poziţia sa în cadrul alianţei nu va fi schimbată de decizia ei de a părăsi Uniunea Europeană, a declarat vineri secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. (Captură Foto)

Britanicii au votat joi un referendum pentru rămânerea sau ieşirea din Uniunea Europeană. Conform rezultatelor finale, 51,9% dintre alegători, sau 17,4 milioane de persoane, au decis să susţină ieşirea Marii Britanii din UE (Brexit), în timp ce 16,1 milioane s-au opus.

“Poporul britanic a decis să părăsească Uniunea Europeană. Din moment ce [acest pas] defineşte următorul capitol în relaţiile sale cu UE, ştiu că poziţia Marii Britanii în NATO va rămâne neschimbată”, a susţinut Stoltenberg într-o declaraţie.

“Marea Britanie va rămâne un aliat puternic şi dedicat al NATO şi va continua să îşi joace rolul său în Alianţa noastră. În prezent, în timp ce înfruntăm mai multă instabilitate şi nesiguranţă, NATO este mai important ca niciodată ca o platformă pentru cooperare în rândul alianţilor europeni, şi între Europa şi America de Nord”, conform declaraţiei.

Stoltenberg a mai declarat: “Pentru a lupta împotriva ameninţării teroriste, avem nevoie deopotrivă de UE şi de NATO şi de o cooperare mai puternică între cele două. Iar Marea Britanie susţine ferm obţinerea acestor lucruri atât din interiorul NATO, cât şi din interiorul UE. Dacă vecinii noştri sunt mai stabili, şi noi suntem mai în siguranţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe