După Brexit, Geert Wilders cere un referendum olandez

După ce britanicii au votat pentru ieşirea ţării lor din UE, liderul olandez de extremă dreaptă Geert Wilders a declarat că, dacă va fi ales premier, Olanda va avea de asemenea un referendum în privinţa ieşirii sau rămânerii în blocul european.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii.
Geert Wilders, liderul formaţiunii politice olandeze anti-imigraţie Partidul Libertăţii. (Captură Foto)

În Olanda, primul care a felicitat Marea Britanie pentru votul său a fost Geert Wilders, care cere acum un referendum olandez cât mai curând posibil.

„Ziua de joi, 23 iunie 2016, va intra în istorie ca Ziua Independenţei Marii Britanii. Elita eurofilă a fost înfrântă. Marea Britanie arată Europei calea viitorului şi a eliberării. Este momentul pentru un nou început, să ne bazăm pe propria noastră putere şi suveranitate. De asemenea, şi în Olanda”, a declarat Wilders.

Wilders a mai declarat că poporul olandez merită de asemenea un referendum. Partidul Libertăţii a cerut în mod consistent un referendum asupra NExit-ului, sau ieşirea Olandei din Uniunea Europeană.

Liderul olandez antiimigraţie a mai precizat că Olanda are nevoie cât mai rapid de oportunitatea de a-şi spune cuvântul în privinţa statutului său de membru UE.

Wilders a mai declarat: „Dorim să fim la conducerea propriei noastre ţări, a propriilor noştri bani, a propriilor noastre graniţe şi a propriei noastre politici pentru imigrare. Dacă devin premier atunci va exista un referendum în Olanda asupra ieşirii ţării din Uniunea Europeană. Să lăsăm poporul olandez să decidă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe