Cameron va demisiona în octombrie după ce britanicii au ales Brexit-ul

Premierul britanic David Cameron se va retrage de la putere în luna octombrie, după ce Marea Britanie a votat să iasă din Uniunea Europeană.
Premierul britanic David Cameron.
Premierul britanic David Cameron. (Captură Foto)

Cameron a făcut anunţul în cadrul unei declaraţii în faţa biroului său de pe Downing Street, după ce a fost anunţat rezultatul final.

El a declarat că va încerca să “menţină corabia stabilă” în următoarele săptămâni şi luni, adăugând că este nevoie de o “nouă conducere”.

Premierul a cerut ţării să voteze împotriva ieşirii din Uniunea Europeană (Brexit), avertizând în privinţa consecinţelor economice şi pentru securitate ale unei astfel de mişcări. Cu toate acestea, britanicii au votat cu 52% la 48% în favoarea Brexit-ului.

Însoţit de soţia sa, Cameron a declarat că a informat-o pe Regină în privinţa deciziei sale de a rămâne în funcţie pentru scurt timp şi apoi va predea ştafeta unui nou premier în luna octombrie, când are loc conferinţa Conservatorilor, conform BBC.

Noul premier va avea sarcina de a negocia cu UE şi de a invoca Articolul 50 al Tratatului de la Lisabona, care oferă Marii Britanii doi ani pentru a-şi negocia retragerea, a precizat el.

“Poporul britanic a votat pentru părăsirea Uniunii Europene şi dorinţa lui trebuie respectată. Dorinţa poporului britanic este o comandă ce trebuie îndeplinită”, a mai susţinut premierul Cameron.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe