Ştiri pe scurt: Tenis - Victor Hănescu calificat direct pe tabloul principal a turneului BRD Năstase Tiriac Trophy

Tenismanul român Victor Hănescu.
Tenismanul român Victor Hănescu. (KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
18.04.2014

Ediţia 2014 a turneului de tenis BRD Năstase Tiriac Trophy, găzduită de sâmbătă de Arenele BNR din Capitală, reuneşte pe tabloul principal un număr de 12 jucători de Top 50 ATP, în frunte cu bulgarul Grigor Dimitrov, nr. 14 mondial şi principal favorit, dar şi cu câştigătorul de anul trecut, cehul Lukas Rosol (47 ATP).Singurul român calificat direct pe tabloul principal este Victor Hănescu, finalist în 2007, locul 76 în ierarhia ATP. Pe tabloul principal ar putea accede şi alţi români din calificări sau prin wild-card-uri.

* Firma de securitate de la Arena Naţională a fost sancţionată cu 1.000 lei şi cinci angajaţi au fost amendaţi cu câte 100 lei fiecare pentru nerespectarea obligaţiilor ce le-au revenit, potrivit legii, înainte, pe timpul şi după meciul de fotbal ce a avut loc joi seară între echipele Dinamo şi Steaua, informează un comunicat de presă al Jandarmeriei Capitalei. Pentru nerespectarea obligaţiilor prevăzute de lege, clubul organizator a fost sancţionat cu amendă în valoare de 30.000 de lei.

* Cristian Borcea a fost adus de la Penitenciarul Slobozia la spitalul Penitenciarului Poarta Albă din cauza unor probleme de sănătate pe care acesta le acuză. Reprezentanţi ai spitalului penitenciar din judeţul Constanţa au declarat vineri, că Borcea a fost internat joi seară pentru investigaţii medicale, starea sa de sănătate nefiind gravă.Cristian Borcea a fost condamnat la şase ani şi patru luni de închisoare în dosarul transferurilor din fotbal.

* Naţionala de hochei pe gheaţă a României debutează duminică în compania Poloniei la Campionatul Mondial 2014, Divizia I, Grupa B, de la Vilnius (Lituania). România se va bate pentru menţinerea în al treilea eşalon valoric al hocheiului mondial cu echipele Poloniei, Croaţiei, Lituaniei, Olandei şi Marii Britanii.Din păcate, echipa României, antrenată de Constantin Dumitraş, Sandor Gal şi Greg Lindqvist, nu va putea conta pe tânărul atacant Roberto Gliga.

* Jucătoarea română de tenis Ana Bogdan (21 ani, 309 WTA) a fost învinsă de Tereza Smitkova (Cehia/N. 4), cu scorul de 6-1, 4-6, 6-1, vineri, în semifinalele turneului ITF de la Karşi (Uzbekistan), dotat cu premii totale de 25.000 de dolari.Smitkova (19 ani) ocupă locul 206 în ierarhia WTA şi o va întâlni în finală pe Nighina Abduraimova (Uzbekistan/N. 6), care a trecut în cealaltă semifinală de Ankita Raina (India/N. 8), cu 6-2, 6-4.

* Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a reuşit cel mai rapid timp în a doua sesiune de antrenamente libere disputate vineri pe circuitul Shanghai în cadrul Marelui Premiu al Chinei de Formula 1, a patra cursă a sezonului. Hamilton, câştigător a doua dintre primele trei Grand Prix-uri ale anului, a realizat cel mai rapid tur de circuit cu timpul de 1min38sec315/1000, urmat de Fernando Alonso (Ferrari), cel mai rapid în prima sesiune, la 141/1000. Campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull) a fost al cincilea, la 700/1000 de primul loc.

* Galatasaray Istanbul şi Eskişehirspor se vor întâlni în finala Cupei Turciei la fotbal, în data de 7 mai, pe teren neutru. Eskişehirspor (locul 9 în campionat) a învins pe Antalyaspor (locul 17) cu scorul de 3-1, joi seara, în deplasare, reuşind să remonteze după ce a pierdut prima manşă pe teren propriu, cu scorul de 0-1. Şi cealaltă semifinală, dintre Galatasaray şi Bursaspor a avut o desfăşurare spectaculoasă în ambele manşe. În tur, la Istanbul, scorul a fost egal, 2-2, iar în retur Galata s-a impus cu scorul de 5-2.

* Atacantul-vedetă Neymar şi internaţionalul Jordi Alba s-au accidentat în finala Cupei Spaniei la fotbal pierdută miercuri de FC Barcelona în faţa echipei Real Madrid (1-2) şi vor lipsi de pe gazon aproximativ o lună, a anunţat joi clubul catalan."Neymar Jr a terminat accidentat finala Cupei Regelui. Jucătorul a suferit o contuzie care a provocat un edem la al patrulea metatars de la piciorul stâng", a precizat "Barca" pe site-ul său oficial.La rândul său, Jordi Alba a suferit o "ruptură fibrilară la bicepsul femural de la piciorul drept", a adăugat gruparea catalană.

* LeBron James, vedeta echipei Miami Heat, este pentru al doilea sezon consecutiv jucătorul din NBA care vinde cele mai multe tricouri cu numele său, conform unui clasament dat publicităţii de liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA). James, cvadruplu MVP şi dublu campion NBA, îi devansează în acest clasament pe Kevin Durant (Oklahoma City Thunder) şi Kobe Bryant, dar acesta din urmă nu a disputat decât şase meciuri sub culorile echipei Los Angeles Lakers în actualul sezon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor