Ştiri pe scurt: Gabriela Szabo salută parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom cu gimnastica feminină artistică şi săriturile cu schiurile

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo. (Epoch Times România)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a salutat parteneriatul public-privat dintre OMV Petrom cu gimnastica feminină artistică şi săriturile cu schiurile, amintind că marea performanţă nu se poate face fără susţinere financiară.

''Sportul are nevoie de susţinere, am spus-o de fiecare dată, şi de aceea încurajez parteneriatele de tip public-privat, pentru că avem nevoie de companiile puternice care să vină alături de noi şi să ne susţină pe drumul către performanţă. Pentru că performanţa nu poate să se facă singură, este nevoie de o echipă, de ştiinţă, este nevoie de bani pentru a ajuta oamenii care sunt implicaţi în fenomenul sportiv să urce pe cele mai mari culmi ale performanţei. Îmi place excelenţa, vin din excelenţă şi ce poate să fie mai frumos să vezi că azi două companii importante, cum este sportul şi cum este Petromul, se asociază şi vor merge înainte'', a declarat fosta campioană olimpică.

* Octavian Bellu şi Mariana Bitang se vor implica direct în programul naţional de selecţie la gimnastica artistică feminină, alături de o serie de foste campioane olimpice, mondiale şi europene care vor încerca să-i atragă pe copii spre sportul care a dat staruri mondiale ca Nadia Comaneci, Simona Amânar, Lavinia Miloşevici sau Andreea Răducan. Programul naţional de selecţie este sponsorizat cu suma de 2,5 milioane de euro de OMV Petrom, conform unui parteneriat public-privat încheiat pe intervalul 2014-2106.

* Flavius Stoican, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, este convins că elevii săi vor da totul pe teren în partida cu "eterna rivală" Steaua, din prima manşă a semifinalelor Cupei României la fotbal, programată joi seara pe stadionul din bulevardul Ghencea. "Steaua va avea un meci foarte dificil cu noi, sunt convins de asta. Faptul că întâlnim adversarul nostru de o viaţă face ca ambiţia noastră să fie cu atât mai mare la acest joc. Nu ştiu cu ce mai poate să ne surprindă Steaua, dar o să le fie foarte greu. Le-am demonstrat asta şi în campionat. Aşa o să se întâmple şi joi. O să punem presiune, o să alergăm, o să facem presing. Sunt sigur că va fi un meci frumos", a declarat Stoican marţi, în cursul unei conferinţe de presă la stadionul Dinamo.

* Antrenorul echipei Petrolul Ploieşti, Răzvan Lucescu, a descris confruntarea cu Astra Giurgiu, din semifinalele Cupei României, ca ''aspră şi încrâncenată'', însă galben-albaştrii au o stare de spirit bună şi sunt pregătiţi pentru meciul tur de miercuri (ora 20,30). ''Orice semifinală este foarte încărcată de stări emoţionale speciale. Este un joc pe care îl vom disputa acasă împotriva unui adversar foarte bun. (...) Şi adversarii îşi vor dori o calificare. Cu siguranţă meciul va fi aspru, încrâncenat, va fi probabil pregătit şi din punct de vedere tactic. Va trebui să fim foarte atenţi, să evităm pericolele către poarta noastră, va trebui să construim, să ţinem de minge, să facem lucrurile diferit faţă de ceea ce a fost în prima parte a jocului din campionat. Să jucăm cu multă plăcere, cu entuziasm, dar cu o foarte mare responsabilitate'', a punctat Lucescu.

* Antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Viorel Moldovan, a afirmat, marţi, într-o conferinţă de presă, că negocierile pentru preluarea clubului giuleştean se vor prelungi. "Nu e uşor să preiei un club, mai ales unul precum Rapidul, aflat într-o situaţie delicată. Suntem pe un drum bun, avocaţii studiază actele, atât din punct de vedere juridic, cât şi financiar. Credeam că va fi mai uşor, dar nu este. Suntem în legătură permanentă cu actualul acţionar, căutăm soluţii, sper ca lucrurile să fie pozitive şi să ajungem la o soluţie, deşi timpul e chiar foarte scurt până pe 28 martie, când se va judeca planul de reorganizare al clubului. E vorba şi de un audit pe care mi-l doresc foarte mult, cred că se vor lungi negocierile foarte mult'', a spus fostul internaţional.

* Adrian Falub urmează să-l înlocuiască pe Ioan Ovidiu Săbău în postul de antrenor principal al echipei ASA Târgu Mureş, care aspiră la promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc la finalul acestui sezon. Până la finalizarea negocierilor cu Adrian Falub, echipa din Târgu Mureş se pregăteşte cub comanda lui Claudiu Şomfălean şi a lui Darius Miclea, antrenori în cadrul Centrului de copii şi juniori, a precizat marţi clubul ASA pe site-ul oficial.

* Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la 29 martie ''va începe campionatul cel mai puternic'' de rugby organizat în ţara noastră — SuperLiga CEC Bank. ''Pornim la un nou drum. O să fie o luptă acerbă pentru trofeu. Începe campionatul cel mai puternic. O să fie un an interesant, toate cele şapte echipe se vor lupta pentru a intra în 1-4. Echipele s-au împrospătat, au adus jucători foarte puternici. Au fost mai multe transferuri interne interesante'', a precizat preşedintele FRR.

* Valeriu Răchită, noul antrenor secund al echipei naţionale de fotbal a României, a declarat, într-un interviu acordat site-ului FRF, că tricolorii se vor califica la EURO 2016. Suporterii ''să aibă încredere în noi, să susţină echipa noastră, a tuturor românilor. Să fie siguri că noi, cei din staff, vom face totul pentru a merge la EURO. Sigur ne calificăm!'', a afirmat Răchită, care face parte de luni din staff-ul naţionalei, după plecarea lui Florin Marin la Astra Giurgiu.

* Echipa de comunicare a campionului paralimpic sud-african Oscar Pistorius a prevenit, marţi, că o pagină de Facebook angajată într-o colectă de fonduri în numele atletului este un fals şi a cerut suspendarea acesteia. "Pagina oficială" Oscar Pistorius le cere admiratorilor acestuia să participe financiar pentru acoperirea cheltuielilor judiciare ale sportivului, a precizat purtătoarea de cuvânt a acestuia, Annelise Burgess.

* Cel puţin 25 de persoane au fost arestate după agresarea a doi jucători şi a antrenorului echipei marocane de fotbal Wydad Casablanca, cu ocazia unui antrenament efectuat săptămâna trecută, au anunţat surse judiciare. Joia trecută, un grup compus din peste 200 de huligani, dintre care unii purtau cagule, au invadat complexul Mohamed Benjelloun, după ce au agresat agenţii de securitate, într-un moment în care lotul echipei Wydad începea antrenamentul.

* Un fost înalt oficial al federaţiei croate şi un fost director de club din prima ligă croată au fost condamnaţi la câte 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru mijlocirea unor arbitraje favorabile, relatează agenţia EFE. Zeljko Siric, ex-vicepreşedinte al federaţiei croate (HNS), a primit 3.000 de euro de la Neven Sprajcer, director la Karlovac, pentru a beneficia de arbitraje favorabile în campionat. Un alt acuzat, ex-preşedintele Comisiei de arbitri, va fi judecat separat, din cauză că la începutul procesului a suferit un atac cerebral.

* Tenismanul scoţian Andy Murray, campionul olimpic en titre, va conduce echipa Marii Britanii la întâlnirea cu Italia, din sferturile de finală ale Cupei Davis, programată luna viitoare la Napoli, informează Reuters. Murray, câştigătorul ediţiei de anul trecut a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon, a condus echipa sa la victorie în confruntarea cu Statele Unite, din primul tur al Grupei Mondiale, oferind cu această ocazie Marii Britanii prima calificare în sferturile de finală ale competiţiei, din 1986 şi până în prezent.

* Stadionul Camp Nou, inaugurat în 1957, nu mai este adaptat clubului FC Barcelona, consideră conducerea actuală a echipei catalane, care se pregăteşte să supună votului membrilor cotizanţi (socios) un proiect de renovare în valoare de 600 milioane euro pentru a dispune de un stadion modern până în 2021, informează AFP. Conform documentului furnizat de club, capacitatea arenei catalane va fi majorată la 105.000 locuri faţă de 99.000 cât are în acest moment, cu montarea unui acoperiş pe structura actuală.

* Julian Green, jucătorul echipei germane de fotbal Bayern München, a primit acordul Federaţiei Internaţionale de Fotbal de a evolua pentru selecţionata de seniori a Statelor Unite, după ce a jucat până în prezent la nivel de juniori atât pentru Germania cât şi pentru SUA. Federaţia americană de fotbal (US Soccer) a precizat că FIFA a aprobat cererea în acest sens depusă de Green, iar extrema lui Bayern are acum şanse să participe la Cupa Mondială din Brazilia, dacă va fi convocat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport