Rugby: Alin Petrache - ''Începe campionatul cel mai puternic'', SuperLiga CEC Bank

(Stu Forster/Getty Images)

Alin Petrache, preşedintele Federaţiei Române de Rugby, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că la 29 martie ''va începe campionatul cel mai puternic'' de rugby organizat în ţara noastră - SuperLiga CEC Bank.

''Pornim la un nou drum. O să fie o luptă acerbă pentru trofeu. Începe campionatul cel mai puternic. O să fie un an interesant, toate cele şapte echipe se vor lupta pentru a intra în 1-4. Echipele s-au împrospătat, au adus jucători foarte puternici. Au fost mai multe transferuri interne interesante'', a precizat preşedintele FRR.

În continuare, Alin Petrache a mulţumit CEC Bank, partenerului oficial, pentru sprijinul acordat în cei cinci ani de bună colaborare. ''Vă felicităm pentru că CEC Bank va împlini 150 de ani de existenţă în 2014, iar noi vom sărbători 100 de ani de la primul campionat de rugby, care a avut loc în luna martie 1914'', a spus Petrache.

Oltea Belciuganu, director de comunicare şi marketing la CEC Bank, a declarat: ''Faptul că suntem iar împreună este un semn de stabilitate şi de forţă, un mesaj de încredere în viitor. SuperLiga duce acest sport în ţară, sunt din ce în ce mai mulţi spectatori pe stadioane. Mesajul pe care vreau sa îl transmit este că atunci când ne asumăm un parteneriat îl ducem cu seriozitate înainte. Pentru noi nu este important cine va câştiga, pentru noi este important de a vedea un sport frumos şi fair-play pe stadioanele din toată România. Mă bucur că avem un nou an de SuperLigă''.

Ediţia 2014 a SuperLigii CEC Bank la rugby va debuta pe 29 martie, cu aceleaşi echipe care au evoluat şi în 2013, şapte la număr. Campioana RCM UV Timişoara, CSM Ştiinţa Baia Mare, CSA Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti, RCJ Farul Constanţa, CS Universitatea Cluj şi CS Dinamo Bucureşti sunt echipele participante, după ce a opta echipă care îşi câştigase locul în primul eşalon valoric, RC Stejarul Buzău, a renunţat, întrucât şi-a desfiinţat activitatea la categoria seniorilor. Finala SuperLigii CEC Bank 2014 va avea loc pe 27 septembrie.

Căpitanii celor şapte formaţii şi-au prezentat obiectivele pentru acest sezon competiţional.

Viorel Lucaci, CSA Steaua Bucureşti: ''Dorim un loc în primele patru echipe din clasament şi păstrarea Cupei României. Din păcate, de la noi au plecat jucători, dar sperăm să facem faţă competiţiei''.

Andrei Bucurescu, CS Dinamo: ''Încercăm să conturăm un grup nou, avem ca obiectiv un loc 5 în SuperLiga. Tot grupul nostru vrea să arate un joc din ce în ce mai bun''.

Adrian Mazăre, CSU Cluj: ''Obiectivul nostru este un loc între 1-4. Suntem o echipă tânără, avem şi câţiva jucători cu experienţă care ne vor ajuta să strângem să atingem obiectivul''.

Florin Vlaicu, RCJ Farul Constanţa: ''Noi dorim să câştigăm campionatul României. Ştim că o să fie foarte greu, avem o echipă nouă, cu un tehnician nou. Sper să facem jocuri bune pe teren şi să ne atingem obiectivul''.

Stelian Burcea, RCM UV Timişoara, campioana României: ''Noi ne dorim foarte mult să ne păstrăm titlul de echipă campioană, dar în acest an dorim să facem eventul, adică să câştigăm şi Cupa. La Timişoara au fost schimbări, au plecat jucători, au fost transferuri. Noi dorim să ne bucurăm de toate meciurile disputate''.

Csaba Gal, CSM Ştiinţa Baia Mare: ''Noi dorim să câştigăm Cupa şi campionatul''.

Alexandru Mitu, CSM Bucureşti: ''Formaţia noastră şi-a propus anul acesta calificarea pe locurile 1-4. Dorim în Cupă un parcurs cât mai bun şi chiar o medalie. Avem jucători noi şi antrenor nou''.