Ştiri pe scurt: 6 Aprilie - Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace

(photos.com)
Epoch Times România
01.04.2014

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) şi statele sale membre vor sărbători oficial, în data de 6 aprilie, pentru prima dată în istorie, Ziua Internaţională a Sportului pentru Dezvoltare şi Pace, cu sprijinul comunităţii internaţionale.

* Tribunalul Bucureşti a luat act de contestaţia făcută de AJF Giurgiu şi nu a validat noua conducere a Federaţiei Române de Fotbal (FRF), instanţa fixând un nou termen pentru 6 mai.

* Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a participat marţi la lansarea proiectului intitulat ''Care este Everestul tău?''. În cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc la Ministrul Tineretului şi Sportului au fost oferite detalii despre acest proiect cu două componente, una sportivă şi alta educaţională.

* ''Lanterna roşie'' a primului eşalon, Corona Braşov, şi patru cluburi din liga secundă nu au depus dosarele de licenţiere pentru sezonul 2014-2015 până la termenul limită, de 31 martie, a anunţat Administraţia de Licenţiere a Federaţiei Române de Fotbal. Din cele 12 cluburi din Liga 2 invitate să depună dosare de licenţiere pentru Liga I nu au depus actele ACS Berceni, Unirea 2004 Slobozia, FC Universitatea Craiova şi SC Bacău.

* Camelia Potec, preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, a declarat că îşi doreşte ,,crearea unui centru olimpic de pregătire a înotătorilor", dar că, în prezent, ,,concomitent cu o continuare eficientă a procesului de selecţie a viitorilor performeri, bine demarat", ,,prioritară este implementarea unui proiect pe care l-am iniţiat cu Federaţia ce vizează pregătirea antrenorilor".

* Internaţional Rugby Board a anunţat marţi că turneul IRB Nations Cup va avea loc în România între 13 şi 22 iunie, avându-le drept protagoniste pe Emerging Ireland, Rusia, Uruguay şi gazda, România. Competiţia se va desfăşura pe parcursul a trei zile de meciuri — 13, 18 şi 22 iunie — pe Stadionul Naţional Arcul de Triumf din Bucureşti, precizează Federaţia Română de Rugby.

* "Crosul Universitar-Fuga la ştafetă", organizat de Student Sport, se va desfăşura sâmbătă 5 aprilie, de la ora 15,00, în Cluj-Napoca, potrivit unui comunicat.

* Echipa masculină de handbal HCM Constanţa va înfrunta echipa suedeză Lugi HF în sferturile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Viena. Campioana României va juca primul meci pe teren propriu, pe 19 sau 20 aprilie, iar returul în Suedia, pe 26 sau 27 aprilie.

* Echipa San Antonio Spurs, cu un Tony Parker în formă de zile mari, autor a 22 de puncte, a obţinut luni seara a 18-a victorie consecutivă în meciul cu Indiana Pacers (103-77), cu una mai mult decât precedentul record în materie pe care îl deţinea din sezonul 1995-1996 al campionatului profesionist nord-american de baschet (NBA).

* Internaţionalul brazilian Marcelo, fundaşul lateral stânga al clubului spaniol de fotbal Real Madrid, a suferit o ruptură musculară la coapsa stângă şi va fi indisponibil pentru meciul de miercuri seara — de pe teren propriu — cu Borussia Dortmund din Liga Campionilor, a anunţat marţi clubul madrilen de fotbal.

* Stadionul "Monumental" din Lima, pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu campioana en titre la fotbal a statului Peru, Universitario, a fost închis pentru 30 de zile, după ce un adolescent a fost împuşcat mortal, în cursul unei confruntări între două grupări rivale ale suporterilor ultras.

* David Beckham, fostul căpitan al reprezentativei a Angliei, care va deveni patronul unui club din Miami (Statele Unite), doreşte anularea plafonului salarial (salary cap) din Liga nord-americană de fotbal (MLS), considerând că acesta reprezintă o piedică în calea angajării jucătorilor-vedetă.

* Don Baylor, unul dintre antrenorii echipei americane de baseball Los Angeles Angels, şi-a fracturat piciorul drept în timp ce încerca să prindă mingea cu ocazia ceremoniei primei aruncări a sezonului, efectuată de fostul star al grupării californiene, Vladimir Guerrero, înaintea meciului cu Seattle Mariners.

* Procurorul Tribunalului Antidopaj al Comitetului Olimpic Naţional Italian (CONI) a anunţat că a deschis o investigaţie în cazul ciclistului italian Paolo Savoldelli şi va solicita o interdicţie de 2 ani şi 4 luni din orice activitate sportivă, pentru implicarea acestuia în scandalul de dopaj al americanului Lance Armstrong.

* Atacantul camerunez Samuel Eto'o, victimă unei leziuni musculare la ischio-gambieri în timpul meciului cu Arsenal (6-0, pe 22 martie), nu a fost reţinut în lotul echipei engleze Chelsea Londra pentru partida cu formaţia franceză Paris Saint-Germain, din cadrul primei manşe a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal, programată miercuri seara (21,45 — ora României).

* Tenismanul britanic Andy Murray, campionul olimpic en titre, a deschis marţi un hotel de lux în apropiere de Dunblane, oraşul său natal din Scotia, sperând să stimuleze turismul şi economia acestei regiuni.

* Fostul mare atlet american Edwin Moses, care ocupă în prezent funcţia de preşedinte al Comisiei pentru educaţie din cadrul Agenţiei Mondiale Antidoping (AMA), consideră că sportivii "trebuie să fie mai responsabili", pentru că nu mai pot vorbi de ignoranţă în condiţiile în care dispun în prezent de suficientă informaţie în materie de dopaj.

* Internaţionalul uruguayan Diego Godin, fundaşul lui Atletico Madrid, este mulţumit de faptul că echipa sa este considerată drept ''outsider'' înaintea meciului-tur din sferturile de finală ale Ligii Campionilor cu FC Barcelona, programat în această seară (marţi). După trei meciuri egale în trei confruntări în acest sezon, Godin nu se teme de adversarii catalani.

* Americanul Lee Evans, dublu campion olimpic la Ciudad de Mexico (1968) şi primul atlet din lume care a alergat distanţa de 400 m sub 45 de secunde, a primit interdicţia de a mai exercita timp de 4 ani activitatea de antrenor în Nigeria, după ce l-a dopat pe unul dintre discipolii săi, a anunţat marţi Federaţia nigeriană de atletism.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor