O companie deţinută de Google produce câini roboţi de uz casnic pentru liniştea dumneavoastă [video]

Câini roboţi produşi de Boston Dynamics
Câini roboţi produşi de Boston Dynamics (Captură video)

Boston Dynamics, o companie achiziţionată de Google cu câţiva ani în urmă, în momentul în care gigantul de internet a cumpărat cam tot ce avea de oferit piaţa de robotică, a scos un nou prototip de robot; câinele bun la toate, care face curăţenie în apartament.

Trecând peste evidentele performanţe tehnice ale maşinii, întrebarea care la un moment dat va trebui pusă este despre viitorul rasei umane.

Tot mai izolaţi, bântuiţi de obezitate şi boli cardiace, mereu mai desprinşi de tot ce înseamnă idealuri, din ce în ce mai lipiţi de tastaturile şi ecranele - mari sau mici - de care ne-a înconjurat tehnologia, părem, în mod paradoxal, tot mai departe de fericire - dacă numărul cazurilor de depresie şi boli nervoase din societăţile evoluate poate fi un indicator.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință