Stelian Ion: "Fără penali în funcţii publice" este ideea care trebuie să se regăsească în textul Constituţiei

Stelian Ion
Stelian Ion (Mihut Savu / Epoch Times)

Deputatul Stelian Ion, una dintre cele mai cunoscute voci care s-au opus modificărilor toxice operate de PSD şi ALDE în Parlament în materie de Justiţie, salută dezbaterea iniţiativei "Fără Penali în funcţii publice" în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Ion, ideea care stă la baza acestei iniţiative ar trebui practic să se regăsească în textul Constituţiei şi opinează că, atâta vreme cât Fără Penali a primit girul CCR, vechile partide n-au niciun motiv întemeiat să se opună adoptării ei.

"Fără penali în funcţii publice" este ideea care trebuie să se regăsească în textul Constituţiei României cu valoare de principiu. Semnăturile celor peste un milion de români care au susţinut această iniţiativă cetăţenească nu pot fi ignorate.

După îndelungi tergiversări, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei va fi adusă în dezbaterea Camerei Deputaţilor în sesiunea extraordinară din prima jumătate a lunii iulie. A trecut mai bine de un an de la depunerea acesteia şi a fost nevoie ca USR să facă nenumărate solicitări pentru ca proiectul să fie inclus pe ordinea de zi.

Iniţiativa a primit girul Curţii Constituţionale, aşa că vechile partide nu au niciun motiv întemeiat să i se opună sau să apeleze la tot felul de tertipuri ori amendamente care ar putea să o facă neconstituţională.

Cetăţenii români vor o ţară curată şi au arătat asta şi atunci când au semnat această iniţiativă. Fără hoţie ajungem departe!, scrie, pe Facebook Stelian Ion.

Camera Deputaţilor va lucra în sesiune extraordinară în perioada 1 - 15 iulie. Decizia a fost luată luni, în şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, la propunerea lui Marcel Ciolacu, relata Agerpres.

Printre proiectele care se vor regăsi pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare se află inclusiv iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".