Stelian Ion, despre excursia ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, în Brazilia: "Justiţia a fost încălecată politic, avem tot mai multe dovezi în acest sens"

Stelian Ion (Facebook - screenshot)
Loredana Diacu
15.04.2024

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a plecat împreună cu procurorul general, Alex Florenţa, şi cu preşedinta Înaltei Curţi, Corina Corbu, într-o deplasare exotică de o săptămână în Brazilia, pe care niciunul nu a anunţat-o. Această secretomanie nu face decât să adâncească suspiciunile legate de apropierea mult prea mare între unii oameni politici ai puterii şi şefii din Justiţie, acuză fostul ministru USR al Justiţiei Stelian Ion.

Potrivit deputatului USR, vizita în Brazilia, indiferent de cum vor încerca să o justifice PATIIPANŢII, invocând importanţa unei colaborări în combaterea criminalităţii transnaţionale, pare mai degrabă o vizită de relaxare într-o ţară exotică, după modelul patentat de preşedintele Iohannis.

„Departe de ochii presei, vizita «de lucru» făcută de politiciana Gorghiu, şeful Parchetului General – instituţia care instrumentează dosare – şi şefa ÎCCJ – instituţia care judecă dosarele procurorilor – nu are cum să aducă beneficii pentru justiţia din România. Dimpotrivă. Este doar o nouă dovadă că politicienii PNL şi PSD acaparează politic Justiţia, aşa cum a fost şi vizita în biroul lui Ciolacu a şefilor de Curtea Constituţională. Este o legătură bolnăvicioasă care ne sabotează şansele de a avea prea curând o justiţie imparţială şi eficientă şi un stat de drept consolidat”, susţine deputatul Stelian Ion.

La rândul său, deputatul USR Silviu Dehelean, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor, opinează şi el că recenta vizită neanunţată în Brazilia a Alinei Gorghiu ridică mari semne de întrebare, în condiţiile în care Brazilia nu este un model de justiţie independentă.

„Este complet în afara cadrului democratic ca un politician să aranjeze vacanţe pe bani publici pentru şefii Justiţiei. Astfel de gesturi ale unui lider al Justiţiei nu doar că ştirbesc imaginea imparţialităţii procurorilor şi judecătorilor, dar şi subminează încrederea publică în justiţie, oricum la cote foarte scăzute. În plus, am văzut cum închide Voineag de la DNA dosare pentru prieteni politici şi deschide altele noi pentru adversarii PNL-PSD. Judecători ai Curţii Constituţionale intră în biroul PSD din Parlament şi nu vin cu explicaţii măcar. Avocatul Poporului nu mişcă în front. România e o democraţie tot mai şubredă, pentru că PSD şi PNL au pus la vârful statului personaje care au coloană vertebrală la fel de flexibilă ca o râmă”, arată deputatul Silviu Dehelean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor