"Stăpânul animalelor". Un maestru de qigong japonez demonstrează puterea energiei vitale [video]

Maestrul japonez de qigong Kanzawa este cunoscut pentru abilitatea sa neobişnuită de a controla animalele. În mod surprinzător, în prezenţa maestrului şi cele mai fioroase animale se relaxează şi adorm.
Maestru de qigong
Maestru de qigong (zengardner.com)

De mii de ani, practicanţii de arte marţiale şi meditaţie din Est au vorbit despre prezenţa unei forme de energii vitale prezente în întregul univers, energie cunoscută sub numele de qi sau prana.

Deşi ştiinţa occidentală nu îmbrăţişează în general conceptul, unii dintre iniţiaţii în qigong - practica de cultivare a energiei vitale despre care se spune că ajută la dezvoltarea abilităţilor supranormale - s-au făcut remarcaţi prin fapte ce depăşesc nivelul actual de înţelegere.

De multe ori tindem să respingem instinctiv fenomene care nu pot fi explicate în cadrul ştiinţei moderne. Cu toate acestea, unele dintre ele chiar există. O dovadă în acest sens este şi cazul maestrului japonez de qigong Kanzawa, care are o abilitate cel puţin neobişnuită.

"Îmi pot folosi qi-ul să adorm animalele. Îmi împreunez degetele şi apoi iniţiez un schimb de qi între palma mea şi animal. Puterea energiei creşte şi, eventual, animalul se relaxează şi adoarme. Orice animal este diferit, însă eu îl pot face să adoarmă", a explicat maestrul.

Stând aproape de animale şi folosindu-şi puterile supranaturale, Kanzawa poate calma, inducând o stare de transă, sau chiar adormi animalele, indiferent de mărimea acestora.

Prezentat într-un episod din "Stan Lee’s Superhumans", maestrul Kanzawa este arătat vizitând o fermă de lame alpaca din California, unde îl uimeşte pe proprietar, Cecilia Secka, specialist în compoertamentul animalelor, adormindu-i o întreagă turmă chiar în momentul în care era ora mesei şi animalele erau cât se poate de active. În mod straniu, unul după altul animalele se aşează la pământ.

Pe lângă această demonstraţie remarcabilă, care poate fi urmărită în materialul video, pe site-ul fermei a fost postat un mesaj din care reiese că, după filmare, maestrul japonez a şi vindecat în mod miraculos unul dintre animalele bolnave.

Este vorba despre o femelă alpaca ce părea că nu îşi mai putea mişca picioarele din spate şi şoldurile şi nici nu mai era în stare să îşi mişte maxilarul să mănânce. La 20 de minute de când maestrul a tratat-o, femela şi-a revenit complet şi a putut să se mişte normal şi să mănânce.

Mai departe, în prezentarea video, maestrul Kanzawa este îşi demonstrează abilităţile în faţa unei turme de bizoni. La demonstraţie au participat, pe lângă prezentatorul emisiunii, şi proprietarul fermei şi un medic veterinar familiarizat cu bizonii. Faptul că maestrul a reuşit să adoarmă aceste animale enorme doar dând din mâini i-a lăsat cu gura căscată pe cei doi.

"Doctore, există vreun mod de a explica acest lucru în domeniul ştiinţei?, întreabă realizatorul.

"Nu în medicina pe care o ştiu eu", i-a replicat veterinarul.

Viaţa este conectată într-un mod mai subtil decât majoritatea dintre noi o putem simţi în mod obişnuit, iar ştiinţa occidentală este departe de a avea o înţelegere clară a profunzimii acestei conexiuni.

Vă invităm să urmăriţi materialul video în care maestrul japonez îşi demonstrează abilităţile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură