Standard dublu? Poliţiştii braşoveni taxează rugina de pe automobile, însă circulă cu maşini cu ITP-ul expirat [Video]

(brasovstiri.ro)

Şeful Corpului de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu, a acuzat Inspectoratul Judeţean de Poliţie că circulă pe drumurile publice cu maşini cu ITP-ul expirat, adăugând că instituţia tolerează şi încurajează încălcarea legii de către angajaţii săi, relatează site-ul de ştiri brasovstiri.ro.

În plus, Susanu a prezentat un material video în care o maşină de poliţie, cu numărul de înmatriculare MAI 29782, a fost surprinsă circulând pe una dintre străzile municipiului Braşov în urmă cu câteva săptămâni fără a avea inspecţia tehnică periodică efectuată.

Pentru a dovedi neregulile, şeful ANPC Braşov a cerut de la Registrul Auto Român o serie de date care confirmă faptul că “autovehiculele MAI 29799, MAI 29782, MAI 29838, MAI 29825, MAI 29801 şi BV 103 au inspecţiile tehnice periodice expirate, iar autovehiculul cu numărul de înmatriculare BV 002 nu figurează niciodată prezentat pentru efectuarea ITP”.

Acuzaţiile la adresa IJP Braşov au fost lansate în contextul în care între conducerea instituţiei şi conducerea ANPC Braşov a izbucnit un conflict deschis după ce, la jumătatea lunii aprilie, o maşină de la Protecţia Consumatorului a fost oprită în trafic de un poliţist braşovean care a reţinut talonul pe motiv că autovehiculul ar fi fost prea ruginit.

Iar acum, Sorin Susanu a cerut explicaţii din partea conducerii IPJ Braşov cu privire la folosirea pe drumurile publice a cel puţin unui automobil care figurează cu ITP-ul expirat.

“Dacă maşina noastră care prezenta urme de rugină dar avea ITP-ul valabil, deci corespundea ca frâne, lumini, direcţie, a fost considerată un pericol pentru siguranţa şoferului şi a celorlalţi participanţi la trafic, ce poate spune conducerea Poliţiei Braşov despre această maşină pusă în circulaţie cu verificarea tehnică expirată. Oare această maşină nu este un pericol pe străzi? Nu asta se verifică la ITP, starea tehnică, cea care asigură siguranţa în trafic, or în situaţia în care ITP-ul este expirat, maşina nu este sigură? Şi dacă tot vorbea conducerea IPJ Braşov despre egalitatea persoanelor în faţa legii, citând articolul 16 din Constituţia României, oare nu ar trebui acum aceeaşi conducere a IPJ Braşov să ia măsuri pentru acest abuz? Cine va răspunde pentru această faptă şi de ce sunt lăsate aceste maşini de poliţie fără ITP la îndemâna poliţiştilor? Oare nu se profită de poziţia de organ de control, pentru că cine poate opri în trafic pentru verificarea ITP-ului o maşină de poliţie, tot Poliţia? Personal i-a adus la cunoştinţă comandantului IPJ Braşov pericolul la care îi expune pe lucrătorii instituţiei cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic”, a susţinut Susanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne