Sprijiniţi CE şi aceasta se va achita de obligaţiile faţă de România, spune comisarul UE Maria Damanaki

Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit, ministrul de externe Cristian Diaconescu şi ministrul pentru afaceri europene Leonard Orban participă la conferinţa privind politicile europene la Marea Neagră, organizată de Ministerul de Externe, Bucureşti, 29 martie 2012.
Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit, ministrul de externe Cristian Diaconescu şi ministrul pentru afaceri europene Leonard Orban participă la conferinţa privind politicile europene la Marea Neagră, organizată de Ministerul de Externe, Bucureşti, 29 martie 2012. (www.mae.ro)
Epoch Times România
29.03.2012

Maria Damanaki, comisar european pentru afaceri maritime şi pescuit, a declarat că România trebuie să treacă peste dificultăţile privind absorbţia fondurilor comunitare şi MCV, şi Comisia Europeană se va achita de obligaţiile pe care le are faţă de Bucureşti.

”România trebuie să îmbunătăţească utilizarea fondurilor europene. La cinci ani de la aderare, rata de absorbţie este foarte scăzută dar sper sincer că veţi îmbunătăţi acest lucru anul acesta. Trebuie să vă pregătiţi ca să fiţi beneficiari ai politicii martitime a UE”, a precizat comisarul pentru pescuit, prezent la conferinţa privind politicile europene la Marea Neagră, organizată de Ministerul de Externe.

Maria Damanaki a punctat faptul că România a avut multe realizări în ultimii ani, dar mai sunt multe lucruri de făcut.

”Folosesc această oportunitate pentru a mulţumi tuturor autorităţilor care, la diferite nivele, sunt implicate în cooperarea cu instituţiile UE. România este un membru relativ nou al UE şi ar putea fi necesar un anumit timp de adaptare, putem recunoaşte acest lucru. Sunt încă multe lucruri de făcut. Aş vrea să transmit României un mesaj în calitate de prieten: să-şi depăşească dificultăţile încă existente în ceea ce priveşte fondurile şi MCV. De asemenea, vă voi ruga să sprijiniţi Comisia în ridicarea graniţelor în Spaţiul Schengen, şi fiţi siguri că CE se va achita de datoriile ce îi revin”, a transmis comisarul european.

Damanaki a mai spus că UE are nevoie de experienţa României în ceea ce priveşte politica la Marea Neagră.

”Există domenii în care avem nevoie de perspectiva şi experienţa României. Avem nevoie de voi, acesta este mesajul meu aici. Avem nevoie de voi pentru a avea o politică privind Marea Neagră”, a subliniat comisarul pentru afaceri maritime şi pescuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor