Sporturi care stimulează creşterea în înălţime

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime
Sporturi care stimulează creşterea în înălţime (Facebook)

Băieţii cresc în înălţime cam până la vârstă de 18-19 ani iar fetele până la 16-17 ani. Bineînţeles, asta nu este o regulă, mai puteţi creşte cu până la 10 cm dacă practicaţi vreun sport care ajută şi asta chiar după vârstă de 20 de ani. Atâta vreme cât cartilajele (inelele epifizo-diafizare) de creştere sunt încă prezente şi neosificate (până în jurul vârstei de 20-25 de ani), creşterea în înălţime se poate produce prin stimularea oaselor, aceasta realizându-se prin practicarea anumitor sporturi.

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime. Înotul

Înotul dezvoltă foarte armonios corpul şi musculatura şi stimulează creşterea în înălţime. În plus, acesta este cunoscut ca unul dintre cele mai eficiente exerciţii de stretching pentru coloana vertebrală şi pentru întreaga musculatură.

Înotul nu permite o creştere foarte mare în înălţime, ci doar de câţiva centimetri. Dintre toate stilurile de înot, stilul bras (sau popular "broasca") este considerat drept cel mai solicitant din punct de vedere al întinderilor şi, implicit, cel mai eficace pentru creşterea în înălţime.

Atenţie însă, înotul de performanţă practicat la vârste sub 10 ani presupune anumite inconveniente mai ales pentru fetiţe, care sunt predispuse la dezvoltarea de chisturi ovariene.

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime. Baschetul

Baschetul este un sport care poate înălţa cu până la 20 cm dacă este practicat încă din copilărie, acest surplus de înălţime fiind peste determinismul genetic al copilului, care se poate situa între înălţimea mamei şi cea a tatălui. Uneori copiii pot creşte puţin mai mult decât părinţii, însă doar puţin, iar pentru a accentua creşterea cu mai mulţi centimetri, atunci se recomandă baschetul. Săriturile în înălţime determină întărirea scheletului, precum şi alungirea acestuia. Este însă un sport mai potrivit băieţilor.

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime. Handbal

Acest sport este potrivit atât fetelor cât şi băieţilor, însă nu asigură o creştere în înălţime atât de mare ca în cazul baschetului. Însă dezvoltarea corpului este armonioasă, coloana se destinde şi previne afecţiunile acesteia, ca scolioză, spondiloză etc, iar totodată aduce un plus de sănătate organismului şi întăreşte sistemul cardiovascular.

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime. Volei

Acest sport înalţă destul de mult, fiind potrivit atât fetiţelor cât şi băieţilor. Totodată destinde coloana, având un bun efect de stretching. Astfel vertebrele îşi menţin distanţa optimă între ele, nu se tasează, articulaţiile devin puternice şi flexibile, iar sănătatea organismului este evidentă. Nu se recomandă însă antrenamentele foarte puternice, dure, pentru copii, decât după câţiva ani în care copilul s-a obişnuit cu sportul respectiv.

Sporturi care stimulează creşterea în înălţime. Dansul de performanţă

Dansul de performanţă ca baletul sau dansul sportiv permit o creştere în înălţime destul de mare şi totodată dezvoltă cel mai pronunţat postura, atitudinea, delicateţea şi totodată aduce un plus educaţiei muzicale, artistice, a imaginii de sine şi a gesturilor.

Alte sporturi pe care le puteţi încerca sunt Kickingul şi Stretchingul, însă efectele acestora sunt mult mai mici decât sporturile de performanţă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură