Spitalul Militar admite fatis ca organele pentru transplanturi provin de la practicanti de Falun Gong

Spitalul fortelor aeriene din orasul Chengdu, provincia Sichuan, China, a devenit un centru de transplant foarte activ {Fotografie de pe website-ul spitalului)
Spitalul fortelor aeriene din orasul Chengdu, provincia Sichuan, China, a devenit un centru de transplant foarte activ {Fotografie de pe website-ul spitalului)
Li Sisi si Tang Mei
05.05.2006

La 28 aprilie, un ziarist de la Sound of Hope a luat legatura cu un chirurg de transplant de rinichi in Beijing. Chirurgul a spus ca, deoarece au fost mai multi donatori de organe in provincia Sichuan, China, el a fost transferat temporar la spitalul militar local Sichuan pentru a da o mana de ajutor. Doctorii din Spitalul Fortelor Aeriene au admis ca ei au avut donatori practicanti de Falun Gong tineri si sanatosi.

Spitalul Yuguan din Universitatea Tsinghua, cunoscut de asemenea ca Spitalul afiliat la Universitatea Tsinghua, este inregistrat ca centru pentru transplantul de rinichi. Seful Departamentului de transplant de rinichi, Li Honghui, a spus ca in fiecare an centrul a efectuat peste 100 de transplanturi, dar recent fondul donator in Beijing s-a micsorat, asa ca in urma cu doua luni el a fost transferat la un spital militar in orasul Chengdu, provincia Sichuan pentru a da o mana de ajutor in activitatea supraincarcata, acea regiune fiind plina de donatori.

Li Honghui: "Noi eram in districtul militar".

Ziaristul: "Asta pentru ca acolo erau mai multi donatori de rinichi, asa ca dv. ati mers acolo pentru a efectua operatii?

Li Honghui: Da.

Li a spus ca de mai multi ani aproape toate organele au provenit de la practicanti Falun Gong; cand ziaristul a intrebat daca ei ar putea furniza organe de la donatori practicanti de Falun Gong, el a raspuns "Da".

Li Honghui: "S-a intamplat deoarece de mai multi ani acele organe donate erau de la practicanti Falun Gong".

Ziaristul: "Vreti sa spuneti ca acest tip de donator era foarte usor de obtinut de multi ani incoace?"

Li Honghui: "Este adevarat".

Ziaristul: "Puteti furniza donatori tineri si sanatosi, cum ar fi oameni care practica Falun Gong?"

Li Honghui: "Aceasta cerere poate fi luata in consideratie, eu va voi spune cand va veni momentul. "

Li Honghui a spus ca ar fi o gramada de rinichi pe 30 aprilie.

Li Honghui: "Astazi personal va informez ca vor fi rinichi disponibili poimaine. Puteti sa faceti aceasta maine, deoarece vom avea o gramada de rinichi noi poimaine.

Numai unul sau doi rinichi in fiecare lot sunt furnizati strainilor, deoarece restul sunt solicitati aici in tara , sunt una sau doua sute de pacienti in tara care asteapta furnizarea de organe.

Seful Departamentului Spitalului Fortelor Aeriene, Xu Yahong, care are o experienta de 22 de ani a spus ca spitalul a inceput sa introduca chirurgia de transplant de rinichi la mijlocul anilor 1980. Pana astazi, el personal a efectuat in jur de 500 operatii siin ultimii doi-trei ani el a efectuat o medie de 100 operatii intr-un an.

Xu Yahong: "Eu am efectuat in total aproape 500 operatii, dar in ultimii doi-trei ani, omedie de 100 operatii intr-un an.

Xy Yahong a spus ca ar fi a gramada de rinichi donati la mijlocul lunii mai si ar fi donatori voluntari si ca spitalul ar putea furniza organe tinere si sanatoase ale practicantilor Falun Gong.

Ziaristul: Este adevarat! Chiar vor fi multi donatori in mai?"

Xu Yahong: "Este adevarat. Noi efectuam operatii in fiecare luna. In jurul lui 20 mai, inainte de sfarsitul lui mai, nu ar fi nici o problema; noi aducem suplimente tot timpul. Vorbind intr-un fel retinut, noi inca avem alte suplimente, dar, referitor la acest lucru, eu cred ca ar trebui sa vorbim despre aceasta chestiune dupa ce ne intalnim. Avem donatori tineri.

Ziaristul: "Este adevarat ca dv. aveti donatori tineri ?"

Xu Yahong: "Desigur, donatorii nostri sunt tineri, noi avem voluntari".

Ziaristul: "El (ziaristul pretinde ca reprezinta un pacient) a accentuat ca donatorul trebuie sa fie tinar si sanatos; cel mai bine ar fi o persoana care practica Falun Gong, aveti vreo posibilitate?"

Xu Yahong: "Da, avem."

Ziaristul: "Sunteti sigur?"

Xu Yahong: "Spitalele (militare) ca al nostru au acest fel de posibilitate; va rog sa ne contactati dupa 15 mai."

O asistenta de la Spitalul China de Vest, de asemenea situat in orasul Chengdu, a spus ca ei efectueaza sase transplanturi intr-o zi.

Asistenta: "Chiar astazi am efectuat sase transplanturi de rinichi."

Conform unei surse demne de incredere din interiorul regimului comunist, indepartarea organelor provenind de la practicanti de Falun Gong, cuprinzand organe vii si ulterior incinerarea corpurilor s-au intamplat mereu in lagarele de munca din China si in spitale ale politiei locale, incluzand spitale ale politei paramilitare si spitale militare, care s-au inteles pe ascuns cu lagare de munca si comercianti ilegali de organe pentru a face comert de organe impreuna.

Dintre autorizatiile de transplant de organe in interiorul Chinei, s-a observat ca in cei trei ani intre 2002 si 2004 au existat 13 autorizatii propuse de noua universitati si toate sunt universitati de varf in China, si Universitatea Sichuan este numarul unu, a avut doua autorizatii in 2004 si o autorizatie in 2003. Si exista sapte centre de transplant de rinichi in orasul Chengdu, noua in orasul Chongqing si cinci in alte regiuni ale provinciei Sichuan.

(Transcris de pe o inregistrare a Sound of Hope)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor