"Spectacolul" continuă: Alexandrescu îl "scoate la tablă" pe Liviu Pop şi îi pune "nota 3". Şerban Nicolae reacţionează

Senatorul PSD Liviu Pop
Senatorul PSD Liviu Pop (Epoch Times Romania)

Spiritele s-au încins în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului pe un proiect de lege prin care cadrele didactice urmau să primească statutul de autoritate publică. Senatorul USR Vlad Alexandrescu l-a "scos la tablă" pe Liviu Pop şi i-a pus nota 3 pentru un amendament adus de social-democrat la un proiect de lege care „ignoră toate principiile Dreptului”. A intervenit rapid Şerban Nicolae, care l-a ironizat pe Vlad Alexandrescu, spunându-i că a văzut „o carte cu desene animate la Drept”.

În dispută avea să intervină la un moment dat şi senatorul USR Mihai Goţiu, care i-a reproşat lui Şerban Nicolae faptul că de o jumătate de oră neagă ceea ce a spus în titlul legii cu care venise la dezbatere.

Redăm disputa dintre cei patru senatori:

Vlad Alexandrescu: Colegul meu a atras atenţia asupra faptului că la acest articol, profesorii sunt investiţi cu această calitate de agent constatator. În această chestiune foarte precisă, constat că această lege, care de 3 ani sau de 5 ani se află pe agenda Parlamentului, este total neconformă cu toate principiile Dreptului. Din punct de vedere al evaluării calităţii de jurist a celor care au redactat legea echivalează cu o teză de nota 3 la Drept. Aţi încercat să inversaţi sarcina probei. Aţi riscat să introduceţi incompatibilităţile în meseria de profesor. Îi daţi acum calitatea de agent constatator.

Liviu Pop: De unde deduceţi asta, că e amendamentul meu, domnule senator, unde scrie că are calitatea aceasta? Lecturaţi! Lectura nu doare. [...] De unde aţi dedus asta? Cine spune?

Vlad Alexandrescu: Eu vă spun că această lege ignoră toate principiile Dreptului. Este echivalentă cu nota 3 la teza de la Drept. Retrageţi această lege din dezbaterea parlamentară.

Şerban Nicolae: Aţi văzut o carte de desene animate, la drept.

Vlad Alexandrescu: Nota 3 la teză.

Şerban Nicolae: Am mai auzit eu. Am fost acuzat de plagiatură la doctorat.

Vlad Alexandrescu: Eh, aşa e la universităţile private. Sunt mai puţin exigente decât Universitatea din Bucureşti.

Şerban Nicolae: Universitatea Babeş Bolyai mi-a dat doctorat şi a decis că rămâne.

Vlad Alexandrescu: Licenţa! La licenţă e problema, domnule Şerban. La licenţă aveţi o problemă. La cursurile elementare.

Şerban Nicolae: Am mai auzit asta, penalilor. Veniţi cu bani.

Vlad Alexandrescu: Licenţa, mai lucraţi la licenţă!

Şerban Nicolae: ... să vină să vă ia.

Vlad Alexandrescu: Eu zic să mai faceţi o dată facultatea. [...] Refaceţi licenţa la drept.