"Spectacolul" continuă: Alexandrescu îl "scoate la tablă" pe Liviu Pop şi îi pune "nota 3". Şerban Nicolae reacţionează

Senatorul PSD Liviu Pop
Senatorul PSD Liviu Pop (Epoch Times Romania)

Spiritele s-au încins în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate ale Parlamentului pe un proiect de lege prin care cadrele didactice urmau să primească statutul de autoritate publică. Senatorul USR Vlad Alexandrescu l-a "scos la tablă" pe Liviu Pop şi i-a pus nota 3 pentru un amendament adus de social-democrat la un proiect de lege care „ignoră toate principiile Dreptului”. A intervenit rapid Şerban Nicolae, care l-a ironizat pe Vlad Alexandrescu, spunându-i că a văzut „o carte cu desene animate la Drept”.

În dispută avea să intervină la un moment dat şi senatorul USR Mihai Goţiu, care i-a reproşat lui Şerban Nicolae faptul că de o jumătate de oră neagă ceea ce a spus în titlul legii cu care venise la dezbatere.

Redăm disputa dintre cei patru senatori:

Vlad Alexandrescu: Colegul meu a atras atenţia asupra faptului că la acest articol, profesorii sunt investiţi cu această calitate de agent constatator. În această chestiune foarte precisă, constat că această lege, care de 3 ani sau de 5 ani se află pe agenda Parlamentului, este total neconformă cu toate principiile Dreptului. Din punct de vedere al evaluării calităţii de jurist a celor care au redactat legea echivalează cu o teză de nota 3 la Drept. Aţi încercat să inversaţi sarcina probei. Aţi riscat să introduceţi incompatibilităţile în meseria de profesor. Îi daţi acum calitatea de agent constatator.

Liviu Pop: De unde deduceţi asta, că e amendamentul meu, domnule senator, unde scrie că are calitatea aceasta? Lecturaţi! Lectura nu doare. [...] De unde aţi dedus asta? Cine spune?

Vlad Alexandrescu: Eu vă spun că această lege ignoră toate principiile Dreptului. Este echivalentă cu nota 3 la teza de la Drept. Retrageţi această lege din dezbaterea parlamentară.

Şerban Nicolae: Aţi văzut o carte de desene animate, la drept.

Vlad Alexandrescu: Nota 3 la teză.

Şerban Nicolae: Am mai auzit eu. Am fost acuzat de plagiatură la doctorat.

Vlad Alexandrescu: Eh, aşa e la universităţile private. Sunt mai puţin exigente decât Universitatea din Bucureşti.

Şerban Nicolae: Universitatea Babeş Bolyai mi-a dat doctorat şi a decis că rămâne.

Vlad Alexandrescu: Licenţa! La licenţă e problema, domnule Şerban. La licenţă aveţi o problemă. La cursurile elementare.

Şerban Nicolae: Am mai auzit asta, penalilor. Veniţi cu bani.

Vlad Alexandrescu: Licenţa, mai lucraţi la licenţă!

Şerban Nicolae: ... să vină să vă ia.

Vlad Alexandrescu: Eu zic să mai faceţi o dată facultatea. [...] Refaceţi licenţa la drept.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne