Sorina Pintea stârneşte indignare. "Ministerul Sănătăţii e RESPONSABIL de MORMINTE"

Sorina Pintea
Sorina Pintea (Epoch Times România)

Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele asociaţiei Dăruieşte Viaţă, asociaţie care construieşte cu bani proveniţi exclusiv din donaţii primul spital din România pentru copiii bolnavi de cancer, critică dur declaraţiile făcute de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-un interviu acordat Digi24 pe tema dramei de la Săpoca, unde un bărbat internat în spitalul respectiv a ucis 4 pacienţi şi a rănit alţi 9.

Indignată de declaraţiile Sorinei Pintea, fondatoarea Dăruieşte Viaţă îi reaminteşte ministrului că cei internaţi sunt pacienţi, nu agresori, şi o acuză - printre altele - că în România copiii bolnavi de cancer sunt "trataţi" fără citostatice deşi Pintea are de acum un an soluţia pentru a rezolva situaţia.

"Copiii mor pentru că trebuie să moară şi noi facem Registre în care nu raportăm decesele, din contră, raportăm decesele ca vindecări, pentru că nu legăm aceste Registre ale bolnavilor de cancer la Evidenţa populaţiei. Ştiu, facem aceste REGISTRE ce nu pot înregistra realitatea dură ca să simplificăm. căci aşa e mai simplu", mai scrie Carmen Uscatu.

Redăm integral postarea:

"JURNAL de pacient. Pardon. De AGRESOR

Sorina Pintea, ministrul de la Ministerul Sănătăţii - România (oare?) a acceptat invitaţia domnului Cosmin Prelipceanu de la Digi24 şi a reuşit în câteva zeci de minute să ne arate de ce pacienţii mor în spitale.
O să vă spunem opinia noastră privind ideile emise de doamna ministru. După textul acesta lung veţi găsi şi opinia unei doamne, Georgiana Pascu, pe care o admirăm enorm, de la Centrul de Resurse Juridice (CRJ), referitor la intervenţia ministrului.

Dar să revenim:

1. Pacienţii, în accepţiunea ministrului, sunt vinovaţi (agresori în acest caz) şi nu asiguraţi.
Păi da, ştim. Copiii bolnavi de cancer sunt şi ei trataţi ca şi cum n-ar fi asiguraţi.
Copiii bolnavi de cancer pot muri liniştiţi căci sunt trataţi în România fără citostatice. Ce contează că doamna ministru are soluţia de la Dăruieşte Viaţa pentru a spune STOP crizei citostaticelor? S-a împlinit un an şi nu a făcut nimic.căci aşa e mai simplu.
Raportul pe criza citostaticelor aici:
https://old.daruiesteviata.ro/crizamedicamente/

2. Ministerul, după părerea doamnei Pintea Sorina, nu e responsabil cu controlul spitalelor aflate în subordine. Nu, pentru că ministerul e RESPONSABIL de MORMINTE.
Singura vizită din partea Ministerului pe care am avut onoarea să o vedem a fost ca să afle ministrul dacă mormântul din curtea spitalului unde noi construim e bine protejat, dacă nu îl afectăm cu construcţia noastră. căci aşa e mai simplu.

3. la Minister ce e scris pe hârtie contează. Păi da.
Internarea pacientului (sau AGRESORULUI, cum îi zice ministra) s-a făcut ca fiind voluntară când ea de fapt a fost involuntară, pacientul ajungând în UPU după ce familia a chemat ambulanţa. Şi de aia s-au complicat lucrurile. Ştiu, e vina sorţii, că a complicat lucrurile.
Copiii mor pentru că trebuie să moară şi noi facem Registre în care nu raportăm decesele, din contra, raportăm decesele ca vindecări, pentru că nu legăm aceste Registre ale bolnavilor de cancer la Evidenţa populaţiei. Ştiu, facem aceste REGISTRE ce nu pot înregistra realitatea dură ca să simplificăm. căci aşa e mai simplu.

4. Ministerul nu are habar despre drepturile pacienţilor. nu ştie doamna ministru. Dumneaei are 2 criterii simple prin care evaluează dacă drepturile pacienţilor sunt respectate: feţele de masă şi cearceafurile. Astea erau curate când a făcut ea vizita la Săpoca. UAU! UAU! UAU!
Păi da. Şi bănuiesc că nici nu v-a ameninţat nimeni, nu v-a şantajat, nu v-a cerut şpagă, nu v-a vorbit urât, nu v-a spus că nu vă poate administra trombocite, nu v-a dat o reţetă să vă cumpăraţi citostatice. Nu, că dvs, doamna ministru, dacă vă îmbolnăviţi, vă luaţi formularul şi plecaţi în străinătate. căci aşa e mai simplu.

5. ONG urile nu sunt binevenite. Chiar dacă ele vă fac treaba şi construiesc spitale. Chiar dacă ele veghează la siguranţa pacientului care nu are discernământ, cum e Centrul de Resurse Juridice (CRJ). Nu uitaţi că Centrul de Resurse Juridice nu mai are acces în instituţiile de psihiatrie. păi de ce? căci aşa e mai simplu.

Aici şi link de la CRJ. citiţi cu atenţie, căci avem nevoie ca fiecare dintre voi să fie informat. şi nu dezinformat, cum îşi doreşte partidul, căci aşa e mai simplu", scrie Carmen Uscatu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne