Sorin Blejnar, la DNA: Codruţ Marta nu avea datorii sau vicii şi nici nu cunoştea mari secrete

Liviu Şerbănescu
29.08.2012

Chemat miercuri la DNA pentru a da o declaraţie în dosarul dispariţiei fostului său consilier Codruţ Marta, Sorin Blejnar, fostul şef ANAF, a declarat la ieşire că Marta nu avea vicii ascunse, datorii şi nici nu cunoştea mari secrete care să-i fi pus viaţa în primejdie.

Totodată, Blejnar a declarat că îşi doreşte nespus de mult ca prietenul şi fostul său consilier Codruţ Marta să fie încă în viaţă.

El a arătat că-şi doreşte mult ca Marta să revină, pe deoparte pentru a fi alături de familia sa şi prieteni, iar pe de altă parte pentru a-şi demonstra nevinovăţia în cauzele penale ce-l vizează.

De asemenea, a precizat Blejnar, Codruţ Marta nu avea datorii, nu avea vicii ascunse şi nici nu cunoştea secrete mari care să-i fi pus viaţa în pericol.

Marta a fost dat în urmărire naţională după ce dispariţia sa a fost semnalată la Poliţie la data de 25 mai, de către soţia lui, Andreea Marta, care a precizat că ultima dată soţul ei a fost văzut în 21 mai 2012.

Codruţ Marta este cercetat alături de fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, fostul şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor Viorel Comăniţă, fostul şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Constanţa Dan Secăreanu şi alte persoane, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 15 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor