Sondaj IMAS: Liberalii în creştere la 33%. PSD în scădere. Pe ultimul loc, UDMR

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Screenshot)

Un sondaj IMAS privind intenţiile de vot, realizat la comanda Europa FM, relevă o uşoară creştere pentru liberali şi o uşoară scădere pentru social-democraţi. În scădere se află şi UDMR, în timp ce partidul lui Victor Ponta staţionează.

Sondajul a fost realizat în perioada 5 - 27 iunie, pe un eşantion de 1.010 persoane, iar marja de eroare este de 3,1%.

Potrivit rezultatelor sondajului, PNL a crescut de la 32,6% în luna mai la 33% în iunie, fiind prima lună din acest an în care liberalii înregistrează un procentaj mai bun de la o lună la alta. Reamintim că, în perioada ianuarie-mai, partidul condus de Ludovic Orban a scăzut constant în sondaj de la nivelul de 47%.

În ceea ce priveşte PSD, care este măcinat în această perioadă de lupte interne pentru preluarea şefiei, partidul a scăzut de la 23% în luna mai la 21,9%, în condiţiile în care în februarie a atins un punct maxim de 25,8%.

Tot în creştere se află şi USR, ajungând la 12,3%, comparativ cu 11,6% în mai. În acelaşi timp, partenerul său din Alianţă, PLUS, a obţinut 5,8%.

În top 5 al intenţiilor pentru vot se regăseşte şi Pro România lui Victor Ponta, care staţionează în această lună la 11,2%, după o serie de creşteri consecutive.

Pe ultimul loc în clasamentul partidelor parlamentare se află UDMR cu 3,4%, fiind devansat de ALDE cu 3,7% şi PMP cu 4,7%.