Soluţia PNŢCD-ului pentru România - Monarhia

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, a declarat sâmbătă că formaţiunea pe care o reprezintă nu a fost întrebată şi nici nu a achiesat la „proiectul Klaus Iohannis - candidatul dreptei la prezidenţiale”. În opinia acestuia, liderii marilor partide au subordonat interesele publice celor de partid, motiv pentru care se impune cu atât mai mult proiectul de ţară propus de PNŢCD - monarhia.

„Klaus Iohannis, candidatul dreptei? PNŢCD nu a fost întrebat şi nici nu a achiesat. Ne putem asuma, în alb, o asemenea candidatură, poate un eşec? Vulnerabilităţile lui Iohannis sunt mari, nu este de ajuns să fii anti-PSD pentru a fi cel potrivit. Despre monarhie nu spune nimic, nici Iohannis, nici PNL-PDL. Deocamdată, îl aşteptăm pe Iohannis să vină din concediu... În Oltenia şi Moldova, cu deosebire, candidatul creştin al Alianţei Creştin Liberale va trebui să explice ce înseamnă 'luteran' sau 'protestant': de acord că nu este corect, că este o intoxicare, o diversiune, dar noi vorbim numai despre nota de plată, de votul final. Posibil să mă înşel. Faptul că PNŢCD a fost, încă o dată, ignorat, de fapt minimalizat cu bună-ştiinţă, nu este problema noastră, ci a lor”, a precizat Pavelescu.

Liderul PNŢCD susţine că se încearcă "excluderea" partidului său de optzeci de ani, dar va venii şi vremea, şi a şi venit, când "pietrele vor vorbi". Acesta susţine că este nevoie de o nouă elită intelectuală şi politică pentru a răspunde aspiraţiilor românilor.

„PNŢCD a ieşit la lumină şi are un proiect de ţară, singurul. Prezidenţialele, am mai spus-o, nu este o problemă a noastră - în mod direct, forma de guvernământ nu este legitimă şi nici chiar legală”, a subliniat Pavelescu.

Klaus Iohannis, candidatul dreptei? PNŢCD nu a fost întrebat şi nici nu a achiesat

Întrebat pe care dintre politicienii de dreapta îl consideră popular, cunoscut cât de cât şi cu o imagine mai bună decât Iohannis, preşedintele PNŢCD a replicat: „Nu cunosc nici unul. Acesta este crudul adevăr. Responsabilitatea este a liderilor partidelor aşa-zis mari, au subordonat interesele publice celor de partid. Acum plătesc şi plătim cu toţii. De aceea este nevoie, cu atât mai mult, de monarhie”.

„Pe 10 mai Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD a adoptat Declaraţia de la Cluj: dorim referendum constituţional cu privire la forma de guvernământ. Noi considerăm că republica nu este legitimă - de la Corneliu Coposu încoace. Am iniţiat discuţii cu ANRM şi Clubul Monarhiştilor. Este posibilă o alianţă pentru boicotarea alegerilor prezidenţiale”, a declarat Aurelian Pavelescu pentru Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne