Şoferii de microbuze ameninţă cu grevă

Microbuze transport persoane (Epoch Times România)
Epoch Times România
03.03.2014

Un grup de şoferi de microbuze din Chişinău colectează semnături pentru organizarea unei greve generale la data de 16 martie curent. Şoferii cer majorarea taxei pentru călătoria cu microbuzul "în legătură cu deprecierea valutei naţionale".

Şeful Direcţiei generale transport a capitalei, Igor Gamreţki, a declarat astăzi în şedinţa operativă a Primăriei Chişinău că nu există motive reale pentru o majorare a costului călătoriei. „Solicitarea şoferilor nu este reală în prezent şi nu întruneşte condiţiile despre care noi nu o dată am discutat”, a afirmat Gamreţki.

La rîndul său, edilul capitalei, Dorin Chirtoacă a declarat că din moment ce şoferii ignoră obligaţiunile pe care le au nu poate fi vorba de nici o majorare.

„Ţinînd cont de modul în care îşi desfăşoară activitatea, putem vorbi doar de o reducere a numărului de microbuze şi de o suplimentare a troleibuzelor”, a menţionat Chirtoacă.

Ultima scumpire a călătoriei cu microbuzul a avut loc acum opt ani, cînd tariful a crescut de la doi la trei lei, notează Moldpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor