Socialiştii vor încă 150 de secţii de votare în Federaţia Rusă

După ce a observat că diaspora din ţările europene şi Statele Unite au votat-o mai mult pe Maia Sandu în primul Tur, Dodon se pregăteşte de al doilea, îndreptându-şi solicitările către cei aflaţi în Rusia.
Vasile Bolea, deputat PSRM
Vasile Bolea, deputat PSRM (captură foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
02.11.2016

Partidul Socialist din Moldova se pregăteşte intensiv de cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. După ce Renato Usatîi a anunţat că vineri se va întâlni la Moscova cu liderul PSRM, Igor Dodon, pentru a discuta despre o eventuală susţinere în turul doi al alegerilor, miercuri, socialiştii au solicitat 159 de secţii de votare pe teritoriul Federaţiei Ruse.

„Am înregistrat un demers din partea candidatului la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, dl Igor Dodon, cu o solicitare către Comisia Electorală Centrală, către Ministerul Afacerilor Externe şi Guvernului R. Moldova privind solicitarea de a deschide,mai multe secţii de votare peste hotare, în special în Federaţia Rusă”, a declarat reprezentantul candidatului electoral Igor Dodon, Vasile Bolea, deputat PSRM, în cadrul unei conferinţe de presă, conform privesc.eu.

Acesta a menţionat că PSRM ar fi venit cu o adresare asemănătoare, în luna septembrie a acestui an, iar acum solicită din nou ca în Federaţia Rusă să fie deschise cel puţin 159 de secţii de votare, reieşind din numărul foarte mare de cetăţeni ai R. Moldova aflaţi în Rusia. Notabil este faptul că în primul tur al alegerilor, pe teritoriul Federaţiei Ruse au fost deschise 8 secţii de votare.

Bolea consideră că numărul actual de secţii de votare de pe teritoriul FR nu asigură condiţiile pentru ca cetăţenii moldoveni să-şi exprime voinţa, să vină la alegeri şi să participe în acest scrutin din 13 noiembrie şi să aibă posibilitatea să voteze.

„Demersul a fost înregistrat la Comisia Electorală Centrală, apoi vom merge la Guvern pentru ca autorităţile centrale responsabile de organizarea scrutinului electoral să întreprindă toate măsurile de rigoare pentru a le garanta cetăţenilor noştri dreptul constituţional de a alege”, a adăugat deputatul socialist.

Amintim că duminică, 30 octombrie, în Republica Moldova a avut loc primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale. Maia Sandu a obţinut 38,71% din voturi, iar Igor Dodon– 47,98%, rezultatul final urmând să se decidă în turul doi, care va avea loc la 13 noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor