Renato Usatîi: Îi aştept pe Maia Sandu şi Igor Dodon la Moscova să discutăm

Ne convingem încă o dată cât de schimbătoare este faţa politicienilor moldoveni. După ce în campania electorală a declarat sus şi tare că în turul doi va susţine candidatul care îl va bate pe Dodon şi Plahotniuc, acum Usatîi afirmă că nu o sprijină pe Maia Sandu, pentru că ar fi pentru unire.
Renato Usatîi, liderul PPPN
Renato Usatîi, liderul PPPN (facebook.com)

Liderul formaţiunii Partidul Nostru (PN), Renato Usatîi ar prefera să-l susţină, în turul doi de scrutin, pe candidatul Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, motivând că nu ar putea să susţină un candidat care este pentu unirea Moldovei cu România, aşteptându-i totuşi, pe cei doi candidaţi la Moscova pentru discuţii.

„Am vorbit cu Igor Dodon, acesta mi-a spus că planifică vineri, 4 noiembrie să meargă la Moscova, unde vom discuta cu privire la decizia pe care o va lua Partidul Nostru în al doilea tur de scrutin şi pe cine va susţine”, a declarat Usatîi pe contul său de Facebook.

Acesta a ţinut să specifice că l-ar susţine pe Dodon întrucât acesta ar fi afirmat că „va face în aşa fel încât Plahotniuc să plece din ţară şi că va învinge regimul”, uitând probabil faptul că în campania electorală, liderul PN a precizat, pentru RTR Moldova că „declar cu toată responsabilitatea că Dodon nu va ajunge preşedinte, pentru că este un proiect 100% al lui Plahotniuc, iar Plahotniuc are nevoie de Dodon preşedinte pentru a-şi asigura relaţii bune cu Moscova, întrucât la vest el are suficiente probleme. Eu îl voi susţine pe cel care îl va învinge pe Dodon şi Plahotniuc”.

Acum, după ce se cunosc rezultatele primului tur de scrutin, unde Maia Sandu a obţinut 38,71%, iar Igor Dodon– 47,98%, Usatîi punctează „trebuie să devină clar că nu voi susţine niciodată un candidat care este pentru unirea Moldovei cu România”, cu toate că nu a discutat încă cu Maia Sandu.

„Aştept ca cei doi colegi să vină la Moscova. Dacă noi vom susţine vreun candidat în turul doi, noi o să cerem de la acest candidat deopotrivă cu cetăţenii Republicii Moldova”, a punctat liderul PN.

A declarat mereu că va face tot posibilul pentru a distruge regimul lui Plahotniuc, dar când e momentul faptelor şi nu doar al vorbelor, Usatîi începe să dea înapoi, încercând să-şi argumenteze deciziile în fel şi chip.

„Sunt lucruri pe care toţi ar trebui să le înţeleagă. Există candidaţi care sunt pentru apropierea de Rusia (Igor Dodon – n.r.)”, iar „cu Maia e o problemă, Maia este un proiect oficial al Statelor Unite”, menţionează Usatîi, adăugând că el ar fi fost „mereu pentru neutralitate, pentru ca Moldova să fie o platformă de colaborare dintre Vest şi Est, în timp ce alţii îşi demonstrează ambiţiile”.