Socialiştii au contestat la Curtea Constituţională interimatul Silviei Radu

Ion Ceban
Ion Ceban (The Epoch Times România)

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a depus joi, 9 noiembrie o sesizare la Curtea Constituţională privind numirea în funcţia de primar interimar a Silviei Radu de către fostul primar interimar, Nistor Grozavu. Prin contestarea depusă, deputaţii PSRM au solicitat Curţii Constituţionale (CC) să interpreteze şi să explice foarte clar dacă are dreptul primarul interimar să numească un alt primar interimar.

„Noi considerăm că acest lucru este ilegal atât în ceea ce ţine de legea cu privire la administraţia publică locală dar şi alte legi, standarde, practici atât naţionale cât şi internaţionale. Acest lucru este inadmisibil. Mai sunt şi alte articole contestate din lege cu privire la statutul municipiului Chişinău, noi considerăm că ea este abuzivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui Dodon, Ion Ceban.

Acesta a menţionat că în conformitate cu prevederile legii, toate procedurile care sunt recunoscute atât la nivel naţional, cât şi internaţional, se bazează pe o propunere a Consiliului Municipal, nicidecum nu ar putea o astfel de propunere să vină din partea primarului interimar. O altă opţiune care este la fel utilizată peste hotare, dar şi pe interior, ar fi o propunere venită din partea primarului general, a specificat Ceban.

Amintim că luni, 6 noiembrie, Nistor Grozavu a anunţat că a semnat două dispoziţii de numire în funcţiile de viceprimar a Silviei Radu şi a consilierului municipal Ruslan Codreanu. Totodată, Grozavu a menţionat că Silvia Radu a acceptat să preia şi interimatul primăriei Chişinău.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe