Sloganul M..PSD adoptat şi de poliţiştii de frontieră. Carmen Dan, ironizată crunt chiar de angajaţii MAI

Maidanez
Maidanez (Facebook)

Revoltaţi de faptul că lucrează într-un sediu înconjurat de câini maidanezi şi unde mişună "şobolani cât pisica" şi "gândacii cât măslina Colosal", sindicaliştii afiliaţi Europol din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa ironizează crunt conducerea MAI-ului, care a ştiut să se mişte prompt când a fost vorba de confiscat plăcuţele maşinii anti - PSD, însă, pentru propriii angajaţi nu face nimic.

În consecinţă, poliţiştii anunţă că vor scrie pe câinii maidanezi de teama cărora poliţistele abia îndrăznesc să vină la lucru M.. PSD, poate aşa vor declanşa vreo reacţie.

Evident, nemulţumirea poliţiştilor nu este legată doar de câini, şobolani şi gândaci, ci în genere de condiţiile improprii de muncă şi de subfinanţarea cronică.

Redăm postarea Europol:

"Noi nu ştim ce e M..PSD, dar am văzut că-i singura vorba de duh care-i mobilizează pe şefii din MAI până la cel mai înalt nivel şi fac şi treabă fulger  width=
Unii spun că înseamnă "Muncesc Undeva În Europa Pe Salariu Decent" dar un reprezentant al MAI spune că în România "e Legal, dar Imoral"! Deci, noi nu mai sperăm la ceva bun, însă ideea a prins... bine  width=

Aseară, o colegă a intrat în serviciul de tură la sediul Gărzii  width=

În parcarea unităţii a fost întâmpinată, ca de fiecare dată de o haită tolănită cu 6 câini la vedere şi alţi 5 sub maşinile parcate. N-a îndrăznit să meargă mai aproape pentru că-i ştie foarte agresivi, mai ales de la lăsarea serii. Din parcare către clădirea în care lucrează, în 20 metri, a întâlnit şi "o familie". Aceştia sunt doar cei care "prestează serios paza" în această zonă din curtea unităţii, pentru că, de fapt, fiecare haită are bucăţica ei de curte şi în total sunt vreo 30 de maidanezi şi se înmulţesc. Curând putem reduce deficitul de personal din unitate. Sunt suportaţi cu greu ziua, de luni bune, dar mai ales în pauzele de la turele de noapte, când ar fi în stare să sfâşie tot într-o secundă. Există şi colege care sună de la poarta unităţii cerând ajutor unor colegi să le însoţească la schimbul de tură.

Unele s-au plâns şi la "împărăţie", nu o dată, de mai multe ori, crezând că se vor lua măsuri... şi s-au luat: milogeala în stânga şi-n dreapta (că aşa ne-a învăţat MAI de când nu există bani) şi se pare că nu merge!

Noi ne-am pus şi pe scris. Primăria nu se bagă că nu-i curtea ei, iar o firmă specializată cere nişte bani frumoşi să prindă un exemplar (300-500 lei/buc), bani pe care Garda nu îi are şi nu îi va avea niciodată, după cum ne-a şi comunicat după ce a încercat să rezolve problema.

În aceste condiţii, avem două variante: ori îi dresăm pentru ca fiecare câine să fie "al doilea" dintr-o patrulă... deci Garda se va lăuda cu vreo 30 de patrule regulamentare, ori scriem pe ei M..PSD şi se ocupă doamna ministru să dea nişte fonduri suplimentare Gărzii de Coastă la rectificarea bugetară ori în regim de urgenţă, ca să dispară maidanezii care ne-au invadat, culmea, dintr-un cartier de locuinţe sociale, amplasat fix lângă gardul unităţii, în buricul oraşului, pentru alegătorii coloraţi ai fostului primar roşu al Constanţei.

Şi după cum vedem că stau lucrurile în ultima vreme, cu varianta a doua am avea succes! Pentru că tot ce e agresiv şi e cu PSD, confiscă partidul. Şi cum noi suntem apolitici, trebuie să ne scape de aceşti câini urgent, mai ales dacă vor avea "eticheta" celebră.

Şi când ne scăpaţi de câinii M..PSD, doamna ministru, să luaţi şi şobolanii care-s cât pisica (cu şoriceii ne-am obişnuit să convieţuim) şi gândacii cât măslina Colosal, că omizile le mai suportăm şi anul ăsta.

Aaaa... şi să nu uităm, doamna ministru, la rectificare credeţi că pe lângă banii pentru câini puteţi să puneţi un strop mai mult mărunţiş pentru Gardă? Aşa pentru nişte nimicuri, fiţe de poliţist de frontieră:
-reparaţii la clădirile în care plouă sau în care cad pe noi tavanele
-investiţii pentru toalete (da! avem structuri unde, vă vine să credeţi, e necesară şi o toaletă în anul 20.18 - ca s-o impresionăm şi pe dna prim-ministru că-i ştim limba)
-lemne pentru iarnă în zonele izolate în care există poliţişti de frontieră

Fiţele fiţelor cred că le cerem în zadar: cartuşe la imprimante, hârtie... să ştiţi că avem şi cătuşe de jucărie ce trebuie schimbate (pt că neavând chei, avem voie să le folosim decât pentru zdrăngănit să nu adormim în patrulare), avem aparate de supraveghere sau pentru control la frontieră care-s defecte şi pe care le cărăm după noi de "impresie" să fim regulamentari într-o eventuală poză, trebuie combustibil pentru maşini, vopsea pentru nave, piese de schimb pentru nave (că vreţi patrulări pe mare şi misiuni externe cu care să vă lăudaţi), veste reflectorizante, lanterne şi palete reflectorizante pentru post control (că nu-şi permit toţi poliţiştii să-şi cumpere din salariu un set complet de materiale pe care trebuie să le asigure unitatea) şi tot felul de nimicuri d-astea pentru care ne-am săturat să facem chetă din salariile alea dublate de Olguţa şi mărite de 3 ori în 6 luni, de dvs. Mai are rost să ne gândim la o toaletare a vegetaţiei? Ştim, cerem prea mult... chiar avem tupeu: cât poate să fie pagubă pentru un poliţist de frontieră a cărui maşina a fost avariată de crengile căzute din copacii din curtea unităţii şi nimeni nu răspunde pentru că făptaşul este Dumnezeu care dă furtuni şi ploi?

Să nu mai lungim vorba, vă trimitem o listă exactă şi vă faceţi calculul la cheltuieli sau e suficient să ne mobilizăm şi să vă punem etichete M..PSD acolo unde-s lipsuri şi vă ocupaţi urgent de resuscitarea sistemului?

PS: cumpăram vopsea specială şi "etichetăm" maidanezii din curtea GC sau în curând o să tăiem frunze la câini că suntem familiarizaţi cu sclavagismul şi cerşetoria din MAI", scriu sindicaliştii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne