Situaţia pandemică la zi: 151 cazuri noi ridică bilanţul la peste 6700. 233 decese şi peste 3000 persoane tratate

.
. (gov.md)

Pe parcursul zilei de joi 21 mai, în Republica Moldova au fost confirmate oficial alte 151 cazuri noi de infecţie cu coronavirus. În prezent, numărul total de persoane infectate cu virusul chinezesc a ajuns în Moldova la 6704.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale (MSMPS), toate cazurile înregistrate astăzi sunt cu transmitere locală din Chişinău 52, Ceadâr-Lunga 10, Bălţi, Ialoveni şi Soroca câte 9, Cahul 8, Vulcăneşti 7, Edineţ şi Sângerei câte 6, Basarabeasca, Comrat şi Orhei câte 5, Făleşti şi Transnistria câte 4, Glodeni şi Ocniţa câte 3, Căuşeni, Criuleni, Floreşti, Hânceşti, Râşcani şi Străşeni câte 1 caz.

Din numărul total de cazuri din această zi, 26 sunt lucrători medicali: medici 6, asistenţi medicali 14 şi personal auxiliar 6. Astfel, până în prezent, numărul lucrătorilor medicali infectaţi cu virusul Wuhan în Moldova a ajuns la 1444.

Autorităţile au anunţat că pe parcursul ultimelor 24 de ore, din cauza virusului comunist au decedat alte 5 persoane: o femeie de 63 ani din raionul Criuleni, un bărbat de 78 din Briceni, o femeie de 47 din Chişinău, o femeie de 66 ani din Chişinău, un bărbat de 79 ani din Sângerei.

La momentul actual în stare gravă de sănătate sunt 266 de persoane, dintre care 21 sunt conectate la aparate de respiraţie artificială fiind în stare extrem de gravă. În stare de sănătate gravitate medie sunt 545 persoane, restul fiind în stare de sănătate satisfăcătoare.

Precizăm că până astăzi, din cauza coronavirusului au decedat 233 persoane, iar 3089 au fost tratate.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a precizat, în legătură cu situaţia din cadrul Spitalului Raional Străşeni unde miercuri, 20 mai, a fost depistat un focar de infectare cu noul coronavirus în rândul angajaţilor, astăzi s-a întrunit Comisia de sănătate publică la nivel de raion pentru a discuta măsurile ce urmează a fi întreprinse. Astfel, s-a decis că va fi efectuată testarea a 54 de lucrători medicali din cadrul instituţiei, în prezent fiind sistată activitatea secţiei de chirurgie şi terapie intensivă a Spitalului Raional Străşeni.