Siteul rus Vedomosti, deseori critic la adresa Kremlinului, dat jos din motive tehnice

(Frank Chen/Getty Images)

O pană de curent la un furnizor francez de Internet a provocat blocarea mai multor website-uri de ştiri ruseşti, inclusiv cel al publicaţiei Vedomosti.

Agenţia de ştiri Interfax a fost ţinta unui atac cibernetic la scară mare în urmă cu două săptămâni. În acest atac a fost folosit un program virusat care a cerut bani în schimbul recuperării datelor din calculator.

Vedomosti a declarat joi, pe aplicaţia Telegram, că atât website-ul cât şi aplicaţia sa de smartphone au căzut.

“Deficienţa este la furnizor şi se depun eforturi pentru a rezolva situaţia”, a scris ulterior publicaţia.

Website-urile de ştiri Rosbalt şi Znak au raportat de asemenea că au suferit aceeaşi lovitură.

Redactorul şef al Rosbalt, Nikolai Ulianov, a afirmat pentru RBC că website-ul publicaţiei este inaccesibil din cauza unui accident la un centru de date din Franţa.

Website-ul hosting provider-ului francez OVH era căzut de asemenea în momentul în care ziarele ruseşti au postat anunţurile lor. Fondatorul OVH a scris joi pe Twitter că firma a luat măsuri pentru a reporni curentul electric în unităţile sale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe