Sistemul medical olandez începe să se scufunde, fiind asaltat de virusul Wuhan

.
. (pixabay.com)

Sistemul medical din Olanda se confruntă cu dificultăţi majore în urma creşterii numărului de cazuri de COVID-19, boală produsă de virusul Wuhan.

Situaţia este suficient de dramatică încât a determinat închiderea temporară a departamentelor de urgenţe, inclusiv pentru traumatisme, în numeroase spitale din mai multe oraşe, relatează miercuri DPA.

Unităţi spitaliceşti de urgenţe din Amsterdam, Rotterdam şi Haga au trebuit să fie închise timp de câteva ore din cauza lipsei personalului şi a paturilor, a declarat miercuri în parlament Ernst Kuipers, şeful reţelei olandeze de medicină de urgenţă.

Pacienţii cu urgenţe au fost transportaţi la alte spitale din localitate sau din alte oraşe.

Ca reacţie la înmulţirea cazurilor de infectare cu coronavirus, guvernul olandez a înăsprit marţi restricţiile şi a impus o carantină parţială în ţară.

Se aşteaptă ca spitalele să îşi reducă asistenţa medicală obişnuită cu 40% până la 75% dacă noile măsuri nu vor avea efectul dorit.

Olanda a fost lovită de un val de îmbolnăviri cu COVID-19 înregistrând 44.000 de cazuri săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură