Sistemul medical la 4 ani de la Colectiv. Pacientă cu arsuri pasată de la un spital la altul în 3 oraşe diferite

(photos.com)

O femeie în vârstă de 60 de ani dintr-o localitate din judeţul Olt a fost transferată în spitale din 3 oraşe diferite după ce suferise arsuri grave, în urmă cu două săptămâni. În tot acest timp, a fost plimbată prin trei oraşe din ţară: Slatina, Braşov şi Iaşi, informează digi24.ro.

Primul spital la care femeia a fost transportată a fost cel din Slatina. Aici, medicii i-au curăţat rănile şi au stabilizat-o, conform protocolului, după care au cerut transferarea pacientei la un spital de rang superior, specializat în îngrijirea marilor arşi. Doctorii îi descoperiseră existenţa unor bacterii periculoase, respectiv infecţie cu Klebsiella. Doar că transferul la spitalul din Braşov a fost aprobat abia după 12 zile.

„A ieşit pozitiv pentru Klebsiella. Înseamnă că pacienta a venit de acasă cu această Klebsiella. Au fost recoltate secreţii de la nivelul plăgilor arse pe care nu s-a dezvoltat nimic, avem şi analize în sensul ăsta. Dar de reţinut este că pacienta avea nişte antecedente personale patologice destul de importante, cum ar fi acest diabet zaharat insulino-necesitant şi această hepatită virală B”, a explicat medicul Florin Popa, specialist în chirurgie plastică la spitalul din Slatina, citat de Digi24.

Femeia a fost transferată la un spital din Braşov, singurul unde fusese găsit un loc pentru ea. Doar că medicul de aici, după ce femeii i-au fost făcute analizele şi a fost examinată, a afirmat că pacienta prezenta arsuri mai grave decât informaseră doctorii din Slatina, iar cazul îi depăşeşte competenţa. Mai mult, doctorul a declarat că nu poate interveni chirurgical mai devreme de 22 de zile.

Aşa că, femeia care prezenta arsuri de gradul 2 şi 4 avea să fie trimisă nici mai mult nici mai puţin la a 3-a unitate spitalicească, la o „azvârlitură de băţ”, adică la Iaşi. Ajunsa aici, a fost dusă imediat în sala de operaţii, medicii reuşind să îi pună grefe pe 8% din răni.

Prof. Univ. Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Sfântul Spiridon din Iaşi, a declarat că femeia se află în stare critică.

Arsurile sunt de 14 zile, sunt arsuri pe 45% din suprafaţa corporală, din care 30% sunt arsuri grave. Pacienta este intubată, ventilat mecanic, este în terapie intensivă”, a precizat Cimpoeşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură