Siria începe evacuarea clădirilor guvernamentale

Adrian Sturdza
29.08.2013

Ameninţarea unor lovituri aeriene americane a determinat regimul de la Damasc să înceapă evacuarea mai multor clădiri guvernamentale.

Unităţi ale armatei staţionate lângă capitala siriană au confiscat mai multe camioane, aparent încercând să transporte artilerie grea în mai multe locaţii. În jurul aeroportului internaţional din Damasc, o zonă înţesata de unităţi militare, sursele din teren au raportat numeroase camioane care părăseau zona.

După presupusul atac cu gaze toxice de miercurea trecută, SUA şi o parte a lumii arabe au condamnat cu tărie incidentul, acuzând regimul de la Damasc de folosirea armelor chimice - fără să existe însă vreo dovadă în acest sens.

ONU a trimis o echipă de inspectori în teren, care însă a aşteptat mai multe zile pentru a primi aprobarea de a inspecta zona, timp în care locul unde a fost efectuat atacul a fost bombardat cu mortiere de către forţe guvernamentale şi loialişti.

În urma incidentului administraţia americană a dat semne că ar putea începe un atac împotriva regimului sirian, prin lovituri aeriene cu rachete trase de pe navele pe care le-a masat în Mediterana.

Conform unui raport Reuters, surse ale rebelilor din portul nordic Latakia au declarat că numeroase nave siriene de război au fost andocate lângă nave comerciale, la docuri rezervate traficului civil, în încercarea de a le face pierdute pe lângă cele comerciale.

Clădirea Comandamentului General din Damasc operează cu personal redus de când rebelii au început să bombardeze Damascul în septembrie 2002.

Conform surselor din teren, miercuri în centrul Bagdadului populaţia a omis să se prezinte la servici, iar pe străzi puteau fi observate numeroase camioane care transportau artilerie uşoară şi documente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor