Singurul portavion al Rusiei ia foc într-un port la Marea Nordului

Portavoinul rus Kuzneţov, târâindu-se prin Canalul Mânecii cu motoarele fumegânde, spre deliciul utilizatorilor ruşi de internet
Portavoinul rus Kuzneţov, târâindu-se prin Canalul Mânecii cu motoarele fumegânde, spre deliciul utilizatorilor ruşi de internet (Getty Images)

Singurul portavion al Rusiei, Amiralul Kuzneţov, a luat foc joi în timpul lucrărilor de întreţinere în portul arctic Murmansk. Incidentul s-a soldat cu cinci persoane rănite, au raportat agenţiile de ştiri ruse.

O sursă a declarat agenţiei de ştiri TASS, că incendiul a început pe puntea superioară. Suprafaţa afectată de incendiu a ajuns la 600 de metri pătraţi, a informat Interfax.

Nava Amiralul Kuzneţov are o istorie bizară de la lansarea la apă, în 1985, de către Uniunea Sovietică.

Vasul a fost ironizat pe internet după ce Rusia l-a trimis în Marea Mediterană pentru a fi folosit în operaţiunile de luptă din Siria, dar a avut defecţiuni tehnice.

Kuzneţov a pierdut două aeronave din cauza defecţiunilor.

Nava era programată pentru reparaţii până în 2022, a declarat cu două zile înaintea incendiului un constructor naval de stat.

Nu este clar dacă incendiul va amâna reintrarea în serviciu a navei, care pe vremuri era considerată mândria flotei ruse.