Singapore inchide un avocat de drepturile omului intr-un spital psihiatric

Dna Ng Chye Huay (stanga) si dnul Erh Boon Tiong au desfasurat un protest peste drum de ambasada chineza din Singapore la 20 iulie. Autoritatile singaporeze l-au internat fortat pe avocatul Madasamy Ravi, care ii apara pe practicantii Falun Gong, intr-un spital psihiatric.
Dna Ng Chye Huay (stanga) si dnul Erh Boon Tiong au desfasurat un protest peste drum de ambasada chineza din Singapore la 20 iulie. Autoritatile singaporeze l-au internat fortat pe avocatul Madasamy Ravi, care ii apara pe practicantii Falun Gong, intr-un spital psihiatric. (The Epoch Times)

The Epoch Times a aflat ca autoritatile din Singapore l-au inchis fortat pe avocatul de drepturile omului, Madasamy Ravi, intr-un spital pshiatric. Spitalizarea lui Ravi, despre care sursele sustin ca este impotriva vointei sale, are loc dupa apararea a 11 practicanti Falun Gong intr-o serie de cazuri pe care Ravi le banuieste a fi motivate politic.

Practicantii Falun Gong considera ca guvernul din Singapore face acest lucru pentru a face pe plac regimului comunist chinez care persecuta Falun Gong in China.

Ravi a fost arestat la 19 septembrie, dupa cum a declarat sora lui mai mica, Seeniamah. Oficialii din Singapore l-au arestat pe Ravi in ziua in care urma sa calatoreasca la Geneva pentru a se adresa Consiliului Natiunilor Unite pentru Drepturile Omului.

Ravi a declarat ziarului The Epoch Times ca va vorbi cu Consiliul despre neregulile sistemului juridic la care a fost martor in timpul recentei aparari a practicantilor Falun Gong la tribunalul subordonat din Singapore, precum si lipsa de independenta a tribunalului.

Doua zile mai tarziu el a fost sedat impotriva vointei sale si internat in Spitalul Adam Road din Singapore, a declarat Seeniamah.

In zilele dintre arestarea lui Ravi si internarea sa, el a fost eliberat “conditionat” in grija familiei sale, au declarat membrii familiei. Potrivit informatiilor pe care le avem, politia a declarat apoi familiei lui Ravi ca acesta va fi inchis si ca nu vor avea acces la el — doar daca sunt de acord sa il interneze. Fratele lui Ravi, Sivam, a semnat documentele de internare.

Avocatul nu sufera de o boala mentala, conform cunoscutilor sai.

O sursa apropiata lui Ravi, al carei anonimat va fi pastrat din motive de securitate, a reusit sa il viziteze joi, 22 septembrie. Ravi parea sa fie foarte sanatos dar a declarat ca este tinut impotriva vointei sale si ca doreste sa fie eliberat imediat. Ravi a declarat “ca nu se simte in siguranta” in spital, a declarat sursa.

In 2005, Ravi a facut o vizita reusita la O.N.U. — acum fosta Comisie a Drepturilor Omului. Acolo, el a declansat furia autoritatilor din Singapore prin determinarea Raportorului Special O.N.U. pentru executii extrajuridice, sumare sau arbitrare, Philip Alston, sa vorbeasca deschis impotriva unui caz de condamnare fortata la moarte in statul-oras.

Reporterul care a relatat despre procesul practicantilor Falun Gong din Singapore precum si protestele cu ocazia intalnirilor Fondului Monetar International si ale Bancii Mondiale din Singapore a fost pus sub monitorizare regulata din partea politiei locale.

La intoarcerea in Singapore dupa o scurta vizita in Europa, acest reporter a fost retinut de autoritatile de emigrare si deportat in Australia la 25 septembrie. Nu i s-a oferit nici un motiv pentru deportare.

In aceste momente Ravi este inca in spital. Toate incercarile ziarului The Epoch Times de a lua legatura cu Ravi au fost blocate de oficialii spitalului. Presa statului Singapore a raportat ca procesul practicantilor Falun Gong va fi amanat pana luna viitoare ca urmare a absentei avocatului apararii. Procesul urma sa continue luni, 25 septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe