Sindicatele acuză: Politicienii au manifestat dezinteres total faţă de securitatea alimentară a populaţiei

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi membrii Sindicatului Naţional Îmbunătăţiri Funciare critică dezinteresul deputaţilor faţă de salvarea agriculturii româneşti.
Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei
Miting de protest al sindicatelor din Cartel ALFA desfăşurat în faţa Guvernului României, la Piaţa Victoriei (Epoch Times România)
Loredana Diacu
01.10.2015

Politicienii au manifestat un total dezinteres faţă de securitatea alimentară a populaţiei prin neaprobarea Proiectului de modificare a legislaţiei aferente sectorului de îmbunatăţiri funciare, acuză confederaţia Naţională Sindicală „Cartel ALFA” şi membrii Sindicatului Naţional Îmbunătăţiri Funciare, după ce proiectul de lege care prevede alocarea a peste un miliard de euro pentru sistemul de irigaţii nu a fost aprobat în Parlament.

"Din păcate, politicieni prezenţi la şedinţă nu au votat Proiectul de lege cu toate că aveau cunoştinţă de necesitatea corectării actualei legislaţii şi de problemele create de aceasta, precum distrugerea a cca. 75% din infrastructura de îmbunatăţiri funciare (irigaţii, desecare, combatere a eroziunii solului); pierderea specialiştilor din domeniu, prin disponibilizarea a peste 3.500 salariaţi; ruperea unor părţi din patrimoniu prin predarea către alte entităţi; dezmembrarea sectorului şi falimentarea unor activităţi ce ar fi putut menţine activitatea în parametrii normali de funcţionare", arată sindicaliştii, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Confederaţiile sindicale reamintesc că acest proiect de lege este cu atât mai necesar cu cât criza economică la nivel mondial se acutizează în timp ce la nivel naţional se accentuează criza alimentară.

În acest context, CNS „Cartel ALFA” alături de Sindicatul Naţional Îmbunătăţiri Funciare solicită clasei politice să întreprindă toate demersurile posibile în vederea promovării unei legislaţii care să permită refacerea sectorului de îmbunătăţiri funciare.

Reamintim că deputaţii au respins miercuri proiectul Ralucăi Turcan vizând aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 79/2015, modificată în Parlament pentru a crea cadrul legislativ necesar investirii unui miliard de euro în scopul reabilitării sistemului naţional de irigaţii.

Potrivit agrointel.ro, proiectul de lege a întrunit 181 de voturi pentru, 98 de abţineri şi trei voturi împotrivă, în condiţiile în care o lege organică, cum este şi această iniţiativă legislativă, se adoptă cu jumătate plus unu din voturile tuturor deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor