Dragnea nu exclude că ar fi interesat de funcţia de premier

După alegerile din 2016, nu este exclus ca preşedintele interimar al social-democraţilor să aspire la funcţia de şef al Executivului.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Deşi obiectivul său este acum de a câştiga alegerile din 2016, preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu a exclus ca, după ce trece scrutinul, să fie interesat şi de funcţia de premier.

"Obiectivul meu pentru anul 2016, unul dintre obiective, este pregătirea partidului pentru cele două scrutine importante, alegerile locale şi alegerile parlamentare. Nu ştiu, să ajungem acolo. Nu o să spun că mă interesează (funcţia de premier - n.r.), nici nu o să spun că nu mă interesează. Calculul meu este PSD.

Cred că ar fi o abordare greşită să îmi fac eu calcule pentru 2017 sau 2018. Cel mai important este ca la finalul anului viitor să fim partidul câştigător al alegerilor, după care se pot face foarte multe calcule. Până atunci, niciun calcul", a declarat Dragnea, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte relaţia sa cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu opoziţia, odată ajuns preşedinte al PSD, Liviu Dragnea susţine că va da dovadă de o "deschidere maximă."

"Din partea mea şi acum şi dacă voi fi ales preşedintele PSD este deschidere maximă atât faţă de preşedintele Klaus Iohannis, cât şi faţă de opoziţie. (...) Din partea mea şi a PSD există această deschidere de a construi un proiect de ţară serios, pentru că se poate. Este şi obligatoriu. România poate fi condusă coerent dacă cele trei palate au o relaţie instituţională corectă şi eficientă", a afirmat social-democratul.

Întrebat ce părere are despre Iohannis, Dragnea a replicat: "Am o aşteptare. Cred că are un potenţial de bună-credinţă, un potenţial de a reuşi să închidă războiul politic în România. Dumnealui decide dacă îl foloseşte sau nu."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne