Simona Halep, victorie în faţa Mihaelei Buzărnescu la Wimbledon! Primele reacţii de după meci (video)

"N-a fost un meci uşor. Şi emoţional a fost mai greu, dar cred că amândouă am jucat bine şi a ieşit un meci frumos. Am fost puţin mai puternică mental din punctul meu de vedere." - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wta.com)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) s-a calificat în turul 3 al turneului de tenis de Mare Şlem de la Wimbledon, care se dispută pe iarbă, după ce a dispus în trei seturi de conaţionala sa - Mihaela Buzărnescu (31 ani, 53 WTA), scor final 6-3, 4-6, 6-2. Partida a durat o oră şi 51 de minute.

"N-a fost un meci uşor. Şi emoţional a fost mai greu, dar cred că amândouă am jucat bine şi a ieşit un meci frumos. Am fost puţin mai puternică mental din punctul meu de vedere. Am avut 2-0 şi două mingi de game în setul 2, dar nu am reuşit să le iau şi probabil mi-a scăzut puţin încrederea în mine. Însă şi ea a reuşit să îşi crească nivelul şi mă bucur că mi-am revenit în setul 3." a declarat fosta lideră mondială la Eurosport la finalul duelului.

De partea cealaltă, Mihaela Buzărnescu, care în urma unui joc excepţional a reuşit să ridice de multe ori dificultăţi oponentei sale, este mulţumită de modul în care a evoluat, de la acest meci având lucruri bune de învăţat.

"A fost un meci bun în mare parte. Mă bucur că am reuşit să fiu într-o măsură aproape de ea, dar în acelaşi timp destul de departe pentru că am pierdut. Îmi pare rău că am jucat una împotriva celeilalte în turul al doilea şi nu în turul 3 sau turul 4. Îmi pare rău că am pierdut şi sper ca pe viitor să câştig meciuri cu jucătoare din Top 10 WTA." a spus Mihaela, care are acum 0-2 în confruntările directe cu fosta lideră WTA, cele două duelându-se o singură dată, în 2008, pe zgura turneului ITF de la Monteroni D'Arbia (Italia, 25.000 de dolari), Simona impunându-se atunci cu 6-3, 6-0, în primul tur.

"Este greu să joci împotriva unor compatrioate pentru că ne ştim de atâţia ani. Suntem prietene, suntem colege în echipa de Fed Cup. Este dificil să joci cu Simona pentru că e o jucătoare experimentată, care are lovituri bune şi multă dăruire. Ea niciodată nu se lasă învinsă. Avem multe de învăţat de la ea şi sper ca acest meci să fie un boom psihologic pentru mine", a adăugat Buzărnescu.

Halep va fi recompensată pentru victorie cu 111.000 de lire sterline şi 130 de puncte WTA, iar Buzărnescu cu 72.000 de lire sterline, respectiv 70 de puncte WTA.

În continuare constănţeanca va primi replica belarusei Victoria Azarenka (40 WTA), care a trecut la rândul ei de australianca Ajla Tomljanovic cu 6-2, 6-0. Partida este programată să aibă loc vineri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport