Simona Halep trece de Aleksandra Sasnovici în primul tur la Wimbledon

"A fost foarte dificil. Întotdeauna primul meci din turneu e dificil. Ştiam că joacă bine şi că trebuie să lupt până la sfârşit" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) a acces luni în turul doi al turneului de Mare Şlem de la Wimbledon graţie victoriei înregistrate în faţa belarusei Aleksandra Sasnovici (25 ani, 36 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5. Aflate la prima lor confruntare, cele două tenismene şi-au încheiat socotelile după o oră şi 38 de minute de joc efectiv.

"A fost foarte dificil. Întotdeauna primul meci din turneu e dificil. Ştiam că joacă bine şi că trebuie să lupt până la sfârşit.. Scopul meu e să fiu pozitivă. Astăzi mi-am arătat că pot să lupt şi să nu renunţ. Dacă voi reuşi asta în fiecare meci, atunci voi fi fericită", a declarat fostul lider WTA în interviul de după meci.

De menţionat că reprezentanta noastră s-a accidentat pe finalul setului unu la glezna stângă, după ce a alunecat pe iarbă la o minge jucată la scorul de 5-4 în favoarea ei, aceasta cerând intervenţia fizioterapeutului.

"Sper să n-am probleme din cauza accidentării. O să merg să fac un control, pentru a vedea despre ce e vorba. Am alunecat puţin pe teren şi am simţit puţină durere la genunchi şi la picior".

Constănţeanca şi-a asigurat deocamdată un cec în valoare de 72.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA, urmând ca în turul al doilea să o întâlnească pe Mihaela Buzărnescu (31 ani, 53 WTA) care a trecut la rândul ei de americanca Jessica Pegula cu 6-4, 6-4.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport