Simona Halep şi Mihaela Buzărnescu adversare în turul doi la Wimbledon! Declaraţiile celor două compatrioate

Cele două jucătoare române vor sta faţă în faţa, miercuri, în runda a doua tabloului principal de simplu din cadrul celui de-al treilea turneu de Mare Şlem al anului.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu.
Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 7 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (31 ani, 53 WTA) vor fi adversare la Wimbledon, miercuri, după ce ambele jucătoare au reuşit să câştige în primul tur.

Halep a acces luni în turul doi graţie victoriei înregistrate în faţa belarusei Aleksandra Sasnovici (25 ani, 36 WTA) cu scorul de 6-4, 7-5. Aflate la prima lor confruntare, cele două tenismene şi-au încheiat socotelile după o oră şi 38 de minute de joc efectiv.

Mihaela Buzărnescu a învins-o la rândul ei în runda inaugurală pe americanca Jessica Pegula (25 ani, 72 WTA) cu 6-4, 6-4. Partida a durat o oră şi 21 de minute.

"Atunci când intru pe teren nu contează cu cine joc. E o jucătoare foarte bună, incomodă cu stânga. Joacă bine, am văzut că a câştigat în două seturi. Va fi greu, dar sunt încrezătoare", a mărturisit fosta lideră WTA referitor la duelul cu conaţionala sa.

"Cred că e un meci aşteptat de foarte multă lume (cu Simona Halep - n.red.). Se întâmplă acum şi ce pot să zic... O să fie un meci interesant. Să câştige cea mai bună. Mă bucur că suntem amândouă în turul doi", a spus la rândul ei Mihaela.

Halep şi Buzărnescu s-au înfruntat o singură dată, în 2008, pe zgura turneului ITF de la Monteroni D'Arbia (Italia, 25.000 de dolari), Simona impunându-se atunci cu 6-3, 6-0, în primul tur.