Simona Halep trece fără probleme de Venus Williams la Miami Open! Declaraţiile campioanei (video)

"Ştiu că Venus nu renunţă niciodată şi că trebuie să lupt pentru fiecare minge atunci când joc cu ea. Am făcut asta foarte bine de această dată." - Simona Halep.
Simona Halep şi Venus Williams la Miami Open.
Simona Halep şi Venus Williams la Miami Open. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a arătat din nou că este o mare campioană, luni seara, prin eliminarea de pe tabloul principal de simplu a turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú” a puternicei jucătoare americance Venus Williams (38 ani, 43 WTA), în două seturi identice, scor final 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi 13 minute.

Începutul de joc pentru Simona a fost unul foarte frumos, campioana noastră depăşind-o pe adversara sa la toate capitolele, a alergat foarte bine şi s-a aşezat bine în teren. A jucat fiecare minge cu multă încredere, inteligent, făcând ceea ce trebuie pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei.

Campioana noastră a fost foarte hotărâtă să încheie cât mai repede această dispută. Ea a controlat situaţia din teren până la final, chiar dacă pe alocuri americanca a avut în câteva rânduri unele momente frumoase.

"Ştiu că Venus nu renunţă niciodată şi că trebuie să lupt pentru fiecare minge atunci când joc cu ea. Am făcut asta foarte bine de această dată. Ştiam că trebuie să stau mai aproape de linia de fund şi să încerc să joc mai rapid. Pentru mine este întotdeauna o plăcere să joc cu surorile Williams şi mă bucur că am avut şansa de a evolua cu ea acum", a declarat Simona în interviul de la finalul partidei.

Constănţeanca conduce acum cu 4-3 în duelurile directe cu sora mai mare a Serenei Williams - de trei ori câştigătoare a trofeului de la Miami Open.

Capul de serie numărul doi şi-a asigurat un cec de 182.000 de dolari şi 215 puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe chinezoaica Qiang Wang (27 ani, 18 WTA), favorită 18, care a dispus la rândul ei de compatrioata sa Yafan Wang cu 7-5, 6-4, după o oră şi 45 de minute.

În confruntările directe dintre cele două tenismene, Simona conduce cu 1-0, singurul succes fiind înregistrat anul trecut, în optimile de la Indian Wells, cu 7-5, 6-1.