Simona Halep, în optimi la Miami Open după o luptă crâncenă cu Polona Hercog (video)

"Nu a fost deloc uşor. Cred că nivelul a fost foarte, foarte înalt. Hercog a jucat incredibil. Dacă va continua să joace aşa poate fi uşor în top 20.. Sunt foarte fericită că am putut câştiga în cele din urmă. Am depus mult efort" - Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep (27 ani, 3 WTA) a avut meci neaşteptat de greu cu Polona Hercog (28 ani, 93 WTA), duminică, în lupta pentru calificarea în optimile turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, dotat cu premii totale în valoare de 9.035.428 dolari.

Favorita numărul doi a competiţiei a avut nevoie de două ore şi 50 de minute de joc efectiv pentru a-şi îndeplini obiectivul principal, scor final 5-7, 7-6 (1), 6-2.

"Primele două seturi au fost dificile pentru că Hercog a servit foarte, foarte puternic. A lovit bine şi pe forehand şi backhand, cu slice, a fost foarte greu să fac puncte. Nu a greşit şi a fost greu pentru mine. A fost un meci de nivel foarte, foarte înalt", a declarat sportiva noastră la finalul partidei.

Halep a contabilizat un as, două duble greşeli, 20 de mingi direct câştigătoare (winners) şi 39 de erori neforţate, în timp ce adversara sa a avut 6 aşi, 3 duble greşeli, 35 de winners, respectiv 47 de erori neforţate.

Constăţeanca şi-a asigurat un cec în valoare de 91.205 dolari şi 120 de puncte WTA, urmând în continuare să primească replica americancei Venus Williams (38 ani, 43 WTA), care a trecut la rândul ei de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-3, 6-1.

"Cu Venus e de fiecare dată dificil. Nu pot spune că va fi mai uşor deoarece am câştigat ultimele meciuri contra ei. Voi fi motivată, pregătită să joc. Sper că voi fi la sută la sută la ora meciului. Am şansa mea, dar trebuie să fiu concentrată'' a mărturisit fosta lideră mondială despre viitoarea sa oponentă.

Cele două jucătoare consacrate ale sportului alb sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport