Simona Halep sparge gheaţa şi se califică în turul doi la US Open (video)

Simona Halep s-a calificat în turul doi al turneului US Open 2019 - fază în care nu a reuşit acest lucru de doi ani - învingând-o pe americanca Nicole Gibbs în trei seturi.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)
Veronica Petrică
28.08.2019

Simona Halep (locul 4 WTA) a trecut cu emoţii de americanca Nicole Gibbs (135 WTA), cu scorul 6-3, 3-6, 6-2 la ultimul turneu de Mare Şlem al anului de la New York. Partida a durat o oră şi 50 de minute.

După un prim set bun, Simona nu a mai dat acelaşi randament şi a pierdut setul doi, însă s-a mobilizat în decisiv, şi-a recăpătat claritatea mentală, a fost mai agresivă şi a câştigat setul şi meciul.

Este de menţionat faptul că adversara sa a jucat foarte bine, mai ales că aceasta s-a operat în luna mai de cancer al glandelor salivare.

La conferinţa de presă, Simona a declarat: „Lui Nicole Gibbs ii place să returneze. Astăzi am lovit mingea puternic, am fost agresivă, dar, în fine, m-am gândit să schimb tactica, am hotărât să joc mai înalt, să deschid mai mult terenul şi să servesc mai bine. Tactica a fost mai buna în setul 3, de aceea am fost capabila să câştig”.

Simona a mai punctat: „Mă simt mult mai uşurată acum, că am câstigat. Întotdeauna când am avut parte de meciuri grele în primele tururi am ajuns să joc semifinale sau sferturi. Sunt încrezătoare, jocul meu e unde ar trebui, am nevoie doar de mai multă încredere la nivelul psihicului meu”.

Constănţeanca primeşte un cec de 100.000 de dolari şi 70 de puncte WTA.

În turul doi va juca cu o altă americancă, Taylor Townsend (116 WTA), care a învins-o pe ucraineanca Katerina Kozlova, cu 3-6, 6-3, 6-2. Simona a câştigat toate cele trei meciuri dispuse anterior cu adversara sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor