Simona Halep şi Patricia Ţig - finaliste în ancheta pentru cea mai frumoasă lovitură în 2019

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (wta.com)
Veronica Petrică
18.12.2019

Două românce - Simona Halep şi Patricia Ţig - se află printre finalistele anchetei pentru cea mai frumoasă lovitură a anului 2019 în circuitul profesionist de tenis, realizată de site-ul WTA. Au mai fost desemnate finaliste şi poloneza Iga Swiatek şi ucraineanca Elina Svitolina.

Simona a intrat în competiţie cu două nominalizări - pentru cea mai frumoasă lovitură a lunilor februarie şi mai: în februarie cu o lovitură reuşită în faţa canadiencei Eugenie Bouchard în turneul de la Dubai, iar în mai cu o fază din meciul cu britanica Johanna Konta, la Madrid.

Patricia a intrat în finală cu cea mai frumoasă lovitură a lunii iulie reuşită în turneul de la Bucureşti contra germancei Laura Siegemund, la scorul de 6-3, 2-1 pentru Ţig şi avantaj pentru Siegemund.

Din Grupa A de vot au făcut parte taiwaneza Su-Wei Hsieh (câştigătoarea anchetei din luna ianuarie), Simona Halep (lunile februarie şi mai), belgianca Kirsten Flipkens (luna martie) şi poloneza Iga Swiatek (luna aprilie).

Din Grupa B au făcut parte daneza Caroline Wozniacki (câştigătoarea anchetei din luna iulie), Patricia Ţig (luna iulie), perechea americană CoCo Vandeweghe/Bethanie Mattek-Sands (luna august), portoricana Monica Puig (luna septembrie) şi ucraineanca Elina Svitolina (luna octombrie).

În funcţie de numărul de voturi primite pe site-ul WTA, primele două clasate din fiecare grupă s-au calificat în faza finală a anchetei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor