Irina Begu, eliminată de la Miami Open de revelaţia începutului de sezon, Bianca Andreescu (video)

Tenismana noastră a cedat în faţa proaspetei campioane de la Indian Wells, în trei seturi, scor final 4-6, 7-6 (2), 6-2.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu.
Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. (Getty Images)

Irina Begu (28 ani, 70 WTA) a avut un adversar redutabil în startul turneului WTA Premier Mandatory “Miami Open presented by Itaú”, proaspăta campioană de la Indian Wells - jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu (18 ani, 24 WTA), care impresionează în acest început de sezon competiţional fanii sportului alb din întreaga lume.

În detrimentul vârstei sale fragede, Bianca s-a evidenţiat câştigând în faţa unor sportive de top precum Angelique Kerber (4 WTA), Elina Svitolina (5 WTA), Garbine Muguruza (20 WTA) sau Dominika Cibulkova (35 WTA), performanţe ce a propulsat-o pe canadiancă în ierarhia mondială cu 36 poziţii.

Andreescu a jucat finala turneului de la Auckland, a fost campioană la turneul 125K de la Newport Beach (Statele Unite), respectiv semifinalistă la Acapulco, ultima realizare fiind trofeul cucerit săptămâna trecută la WTA Premier Mandatory “BNP Paribas Open” de la Indian Wells (California).

Astfel, seria succesurilor continuă pentru tânăra speranţă a sportului alb, ultima sportivă care i-a căzut victimă fiind Irina Begu, care a cedat în trei seturi, cu 4-6, 7-6 (2), 6-2, joi, în prima rundă a circuitului din Florida, dotat cu premii totale de 9.035.428 dolari. Partida a fost una foarte disputată, timpul de joc alocat fiind de două ore şi 33 de minute.

Begu s-a înclinat în faţa Biancăi Andreescu şi în primul tur la Indian Wells, cu 6-7 (3), 6-3, 6-3, în duelurile directe dintre cele două tenismene scorul fiind acum 1-2, Irina obţinând singura victorie anul trecut, la Cluj-Napoca, în Fed Cup, cu 6-3, 6-7 (4), 6-2.

Irina Begu va primi pentru participare un cec de 16.425 dolari şi 10 puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport