Silaghi va semna marţi cu omologul său spaniol un protocol de cooperare în domeniul transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. (Epoch Times România)
Epoch Times România
29.10.2012

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, va avea marţi o întrevedere la Madrid cu ministrul Lucrărilor Publice şi Transporturilor din Regatul Spaniei, Ana Maria Pastor Julian, ocazie cu care va fi semnat un potocol de cooperare între cele două ministere.

"Cu această ocazie vor fi analizate problemele de cooperare bilaterală în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport şi aspectele privind identificarea modalităţilor de promovare a legăturilor şi a schimbului de experienţă şi bune practici pe problemele tehnice şi ştiinţifice rezultate din activitatea de cercetare în domeniul transporturilor şi absorbţia fondurilor europene", se arată într-un comunicat al MTI.

În cadrul vizitei oficiale, Ovidiu Silaghi şi omologul său din Regatul Spaniei vor semna Protocolul de cooperare între Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii din România şi Ministerul Lucrărilor Publice si Transporturilor din Regatul Spaniei în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport.

Protocolul de cooperare are ca scop stimularea elaborării şi realizării unor proiecte şi(sau programe comune în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport, precum şi promovarea legăturilor şi a schimbului de experienţă şi bune practici pe problemele tehnice şi ştiinţifice rezultate din activitatea de cercetare în domeniul transporturilor.

Colaborarea va putea acoperi subiecte legate de planificarea, construcţia, întreţinerea şi exploatarea infrastructurii pentru toate modurile de transport.

Mecanismele de cooperare pot include consultări reciproce, schimb de specialişti şi stagiari (funcţionari în formare), desfăşurări de activităţi de către oricare dintre părţi sau de către sucursalele)unităţile acestora în oricare dintre domeniile de cooperare, conform protocolului de cooperare. Aceleaşi mecanisme de cooperare pot include si schimbul de documente şi de rapoarte cu accent pe finanţarea, planificarea, proiectarea, gestionarea şi întreţinerea infrastructurii de transport precum si participarea la programe comune de cercetare şi dezvoltare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor