Siegfried Mureşan acuză "un mare fake-news" promovat de Norica Nicolai

Siegfried Muresan
Siegfried Muresan (Facebook - Siegfried Muresan)

Deputatul european Siegfried Mureşan (PNL / PPE) acuză un "mare fake news" pus în circulaţie de Norica Nicolai (ALDE), potrivit căreia Uniunea Europeană ar fi dat României doar 1,1 miliarde de euro pentru combaterea pandemiei de Covid-19, în timp ce Franţa va primi în acelaşi scop 300 de miliarde de euro.

Siegfried Mureşan prezintă documentele oficiale ale forului european care atestă că, în timp ce României îi este alocat peste 1 miliard de euro, Franţa urmează să primească doar 715 milioane de euro.

„Un mare fake news propagat săptămâna trecută a fost că Franţa ar fi primit 300 de miliarde de euro de la Uniunea Europeană pentru combaterea epidemiei de coronavirus, în timp ce România a primit de la Uniunea Europeană doar 1,1 miliarde de euro.

Iată, mai jos, documentele oficiale care confirmă că României i-au fost alocate 1,1 miliarde de euro fonduri de la Bugetul Uniunii Europene şi arată că Franţa nu a primit 300 de miliarde de euro, ci doar 715 milioane de euro. Aşadar, mult mai puţin decât alocarea României, în condiţiile în care Franţa are o populaţie de peste 3 ori mai mare!

România:
https://ec.europa.eu/regional_p…/…/newsroom/crii/ro_crii.pdf

Franţa:
https://ec.europa.eu/regional_p…/…/newsroom/crii/fr_crii.pdf”, a fost mesajul publicat de Siegfried Mureşan, miercuri, pe pagina de Facebook.

Mesajul publicat, sâmbătă, de Norica Nicolai pe Facebook

Cum era cu solidaritatea europeană?

Ieri, potrivit unui document publicat pe pagina de Facebook a Reprezentanţei Comisiei Europene în România, suntem anunţaţi că stimabila Comisie Europeană alocă României peste 1 miliard de euro, fonduri pentru gestionarea crizei pandemiei de coronavirus!

Am fi zis ce generoşi sunt, dacă astăzi nu ieşea public madame Margrethe Vestager cu un anunţ care depăşeşte orice imaginaţie.
Mai exact: Comisia Europeană a aprobat, sâmbătă, trei programe de asistenţă propuse de Franţa în contextul epidemiei de coronavirus, urmând a fi alocate 300 de miliarde de euro destinate stimulării economiei franceze.

Vedeţi aici şi convingeţi-vă:
https://www.mediafax.ro/…/francezii-beneficiază-de-300-de-m…

300 de miliarde de euro vs 1 miliard de euro!!!
Asta este solidaritatea europeană despre care ni se tot vorbeşte?

Ce reprezintă banii care sunt alocaţi României?

1) 483 de milioane de euro - prin renunţarea în acest an la obligaţia de a solicita României rambursarea prefinanţărilor neutilizate din fondurile structurale. Aici vine următoarea întrebare: această amânare e doar pentru anul acesta? Sau va trebui să rambursăm anul viitor?

2) 637 de milioane de euro - avans la fonduri structurale date la începutul lunii martie şi aprilie, bani necesari luptei împotriva crizei de coronavirus.

Nimic despre susţinerea firmelor româneşti. Nimic despre cum pot fi salvate sute de mii de locuri de muncă!

Onorata Comisie Europeană vrea solidaritate, dar nu şi pentru „căţei”, adică statele astea care sunt pe la periferie. Suntem buni în rolul de slugi ale onorabilei Comisii, să respectăm tot ce zic, să facem după cum ne dictează, să jucăm după cum ne cântă, dar când e ditamai pandemia mondială suntem lăsaţi la urmă. Ne aruncă şi nouă nişte firimituri!

Domnilor Iohannis şi Orban, cei care sunteţi în fiecare zi cu europenismul şi solidaritatea europeană în gură, ştiaţi ceva despre asta?
A propus şi România programe de asistenţă la Comisia Europeană? Aţi solicitat, pentru că aveţi şi Guvernul şi Preşedintele, să primească şi economia României ajutor din partea Uniunii Europene?

Vă întreb şi eu ca Moromete: politica cui o faceţi voi? Sunteţi siguri că pe a României?
Sau voi, domnilor Iohannis şi Orban, sunteţi primii doar la cerut derogări de la Convenţia Drepturilor Omului?