"Şi Iliescu îi numea golani pe protestatari" - Plângere pe numele Mariei Grapini după jignirea Diasporei

Europarlamentarul Maria Grapini s-a ales cu o plângere pe numele său, după ce a distribuit pe Facebook o postare injurioasă la adresa românilor din Diaspora care vin la miting, gestul său provocând un val de furie în spaţiul public.
Maria Grapini,ministru delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism
Maria Grapini,ministru delegat pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism (Epoch Times România)

USR Diaspora a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, cu privire la mesajul distribuit pe Facebook de europarlamentarul Maria Grapini, care i-a jignit pe românii din străinătate ce participă la mitingul din 10 august, din Piaţa Victoriei.

"Informăm diasporenii că taxa de prost se plăteşte la sediul USR. Fără certificat de prost nu puteţi participa la miting" - acesta era mesajul distribuit de Maria Grapini, postare pe care ulterior a şters-o ca urmare a reacţiilor dure venite din partea cetăţenilor.

"Afirmaţiile publice răspândite de Maria Grapini, o persoană cunoscută care exercită o funcţie publică la nivel internaţional, au efectul de a umili şi demoraliza pe cei vizaţi. Mai mult, acest comportament induce ideea că un astfel de comportament este legitim şi justificabil", se arată în sesizarea USR Diaspora.

USR consideră că insultarea comunităţii româneşti din afara ţării este un gest absolut incalificabil indiferent de împrejurări, dar mai ales ţinând cont de standarde morale pe care le impune funcţia publică.

"În 1990, Ion Iliescu îi numea golani pe protestatarii din Piaţa Universităţii. Au trecut 28 de ani şi limbajul multor politicieni români nu s-a îmbunătăţit, mai ales atunci când sunt criticaţi. Reprezentanţii poporului într-o democraţie ar trebui să întruchipeze repere morale ale societăţii şi să pună interesele cetăţenilor mai presus de cele politice. Derapajele majore, precum cel al doamnei Maria Grapini, trebuie sancţionate pentru a ne asigura că societatea noastră evoluează", a declarat Emanuel Stoica, preşedintele USR Diaspora.

USR Diaspora solicită CNCD să analizeze de urgenţă sesizarea şi să o sancţioneze pe Maria Grapini pentru discriminare şi hărţuire.

"Europarlamentari ca doamna Maria Grapini fac România constant de râs în Europa prin atitudinea şi ideile pe care le promovează. La alegerile din 2019, românii trebuie să trimită în Parlamentul European oameni profesionişti şi integri, care respectă valorile democratice europene", a punctat USR.

Pentru a vedea cum îşi justifică gestul Maria Grapini intraţi aici.