Show? Moscova cere Iranului şi Israelului să calmeze tensiunile regionale

Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe
Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe (Getty Images)

Rusia este îngrijorată de tensiunile militare tot mai mari dintre Israel şi Iran cu privire la Siria şi le-a cerut să calmeze situaţia după schimbul de rachete care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, a declarat Mihail Bogdanov, adjunct al ministrului rus de Externe, într-un interviu cu agenţia rusă de ştiri TASS.

Forţele iraniene din Siria au lansat în noaptea trecută un atac cu rachete asupra unor baze militare israeliene în regiunea Înălţimile Golan, a susţinut Israelul, declanşând unul dintre cele mai puternice atacuri împotriva Siriei de la izbucnirea, în 2011, a războiului civil în ţară.

“Toate acestea sunt foarte alarmante, provoacă temeri. Ar trebui să se depună eforturi pentru relaxarea tensiunilor”, a declarat Bogdanov, fiind citat de TASS.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe